Продължаваме промяната“ даде знак, че не подкрепя Бойко Борисов за

...
Продължаваме промяната“ даде знак, че не подкрепя Бойко Борисов за
Коментари Харесай

Асен Василев: Договорката е за ротация на Денков и Габриел, не и на министри

„ Продължаваме промяната “ даде знак, че не поддържа Бойко Борисов за нуждата от промяна на министри при ротацията на Николай Денков и Мария Габриел отпред на държавното управление.

Финансовият министър Асен Василев разгласи през днешния ден в предаването „ Неделя 150 “ на БНР, че осъществяването на сделката за ротация на Денков и Габриел е изцяло задоволително. Ако има потребност от смени, това ще е политически диалог вътре в ПП/ДБ и няма по какъв начин да бъде еднолично решение на ГЕРБ. В началото на месеца Борисов съобщи, че не е удовлетворен от цели браншове. След него Христо Иванов разяснява, че е рано да се вършат крайни оценки за работата на едни или други министри. Иванов подсети тогава, че нито ГЕРБ, нито ПП-ДБ имат задоволително гласове, с цел да наложат собствен състав на държавното управление.

Ако има бюджетни организации, които са изостанали от инфлацията, ще могат да наваксат. Но 15% нарастване не може да се случи, разяснява Василев. Искането за 15% е на КНСБ. Василев заяви, че обещаният разбор на възнагражденията по държавните институции е подготвен и е посочил съществени аномалии. Той обаче не влезе в детайлности със поръчката да разгласява документа. Известно е, че през годините някои министерства се откъснаха много напред по заплати пред други.

Василев удостовери, че бюджетът ще чака изборите поради ваканцията на депутатите. Първо би трябвало да станат ясни измененията в данъчните закони, с цел да може да се разисква бюджет 2024 година На въпрос на водещия ще има ли коледни добавки за пенсионерите, Асен Василев сподели, че избира нарастването на пенсиите пред еднократните суми. Той посочи, че през последните две години не са давани коледни добавки. Служебният кабинет на Гълъб Донев нямаше да дава и великденски добавки, само че след това размишления и ги изплати.

Финансовият министър Асен Василев счита, че първичната сделка за ротация в държавното управление е задоволителна и не прегърна концепцията за промяна на министри, изказана от Бойко Борисов./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР