Продължаваме промяната би преговаряла с ГЕРБ за съставяне на правителство,

...
Продължаваме промяната би преговаряла с ГЕРБ за съставяне на правителство,
Коментари Харесай

Александър Дунчев, ПП: Условията ни към ГЕРБ ще са премахването на политическия чадър в редица сектори и освобождаването на бизнеса от монополите.

" Продължаваме промяната " би преговаряла с ГЕРБ за сформиране на държавно управление, в случай че спечелилите в изборите изпълнят изискванията им. Това разгласи в утринния блок на БТВ Александър Дунчев, който е определен за народен представител. Като такива той уточни премахването на политическия чадър в редица браншове, както и освобождението на бизнеса от монополите, написа " Дневник ".

По-късно през днешния ден " Продължаваме промяната " ще има конференция, на която съпредседателите на политическата мощ Кирил Петков и Асен Василев би трябвало да разгласят какви дейности ще подхващат след поканата на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за диалози за сформиране на кабинет. Преди 3 дни някогашният министър председател уточни като най-важни тематики за страната е да се декларират ясно от партиите позициите за войната на Русия в Украйна, да се търсят решения за инфлацията и цените, да се съобщи твърда позиция за влизане на България в еврозоната и диверсификация от " Газпром ".

Дунчев изясни, че през вчерашния ден е имало Национален съвет на " Продължаваме промяната ", на който след 1-2 часа разисквания е взето единомислещо решение по какъв начин да се подходи в сегашната обстановка. По думите му то " отразява изцяло упованията на гласоподавателите на партията ".

" Ако ГЕРБ одобряват изискванията ни, може да работим дружно. Ние настояваме за тотална битка с корупцията - да няма политически чадъри, без компрометирани хора в държавната система и да се освободи бизнесът от монополите. Така корупцията ще се изпари ", добави Дунчев.

Той акцентира, че това изискване важи и за всички останали партии, като ще бъде поставяно при бъдещи договаряния, в случай че ГЕРБ не успее да сформира кабинет и мандатът отиде в " Продължаваме промяната ". Дунчев направи уточнението, че корупционните модели в ГЕРБ не са най-големият проблем, защото такива има във всички партии, а това трябвало да се изкорени.

До момента поканата на Бойко Борисов за диалози получи единствено един позитивен отговор - от ръководителя на " Български напредък " Стефан Янев. Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов загатна, че обединяването няма да изпрати свои представители на сходни диалози. От Българска социалистическа партия пък оповестиха, че нито ще се включат в диалозите, нито ще поддържат кабинет на ГЕРБ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР