Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

Гутериш: Офанзива в Рафах ще предизвика хуманитарна катастрофа

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно прикани Израел и " Хамас " да положат всички старания за реализиране на помирение и акцентира, че възможна атака в Рафах би била " стратегическа неточност, политическа злополука и филантропичен призрачен сън ", съобщи Ройтерс.

" Разстроен и обезпокоен съм от възобновената военна интензивност в Рафах ", добави Гутериш пред медиите. " Затварянето на контролните пунктове " Рафах " и " Керем Шалом " утежнява изключително една към този момент тежка филантропична обстановка. Те би трябвало да бъдат отворени неотложно ".

От своя страна ислямисткото придвижване " Хамас " дефинира завладяването на пункта " Рафах " от страна на Израел като " рискова ескалация " против гражданска инфраструктура, предпазена по силата на интернационалното право ", съобщи ДПА. В изказването се прибавя, че военните дейности ще влошат филантропичната обстановка в линията Газа и ще попречат на доставката на помощи.

Палестинците в Газа " са подложени на война на изтребване и последователен апетит " от страна на Израел, съобщи ислямисткото придвижване назова Израел " нацистка окупационна мощ ".

Това " повърждава желанието на окупационната мощ да попречи на напъните за договаряния за помирение и освобождението на пандизчии ", прибавя " Хамас ".

В изказването се насочва и апел към Съединени американски щати и интернационалната общественост да окажат на Израел напън за преустановяване на ескалацията, която съгласно ислямисткото придвижване заплашва живота на стотици хиляди разселени цивилни в Рафах и в цялата линия Газа.

Хуманитарни организации на Организация на обединените нации също осъдиха навлизането на Организация на обединените нации в Рафах, отбелязва ДПА. Говорителката на Службата на Върховния комисарият на Организация на обединените нации за правата на индивида Равина Шамдасани акцентира, че мирните жители, на които е подредено да се изтеглят, нямат безвредни пътища на север, безвредни убежища, храна и санитарни материали.

Това са базовите филантропични условия за евакуация, акцентира тя на конференция в Женева.

" Има мощни признаци, че това се прави в нарушаване на интернационалния филантропичен закон ", акцентира тя.

" Тази заран е една от най-мрачните в този продължаващ към този момент седем месеца призрачен сън ", съобщи Йенс Лерке, представител на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси. Той акцентира, че израелските сили са пренебрегнали всички предизвестия за въздействието на офанзивата в Рафах върху цивилното население.

" Най-лошите ни страхове наподобява са действителност ", съобщи от своя страна Джеймс Елдър, представител на УНИЦЕФ, предава Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР