Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) настояват главният прокурор Иван

...
Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) настояват главният прокурор Иван
Коментари Харесай

ПП-ДБ настояват Гешев да бъде изслушан в Комисията по правни въпроси

„ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) упорстват основният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан в Комисията по правни въпроси в Народното събрание в къси периоди. Това се показва в позиция на коалиция ПП-ДБ, изпратена до медиите.

„ След като първо разгласи обществено и в публична преписка до Комисията по правни въпроси предпочитание да бъде изслушан, през днешния ден основният прокурор Иван Гешев не се яви пред народните представители. Председателят на Комисията насочи питане до Прокуратурата по кое време може да бъде изслушан актуалният основен прокурор “, показват от ПП-ДБ.

Днес чуването на Иван Гешев фигурираше в дневния ред на парламентарната комисия по правни въпроси. Точката бе включена след гледище на Гешев да бъде изслушан на закрито съвещание в пленарната зала на Народното събрание (НС) по отношение на досъдебни производства за корупция по високите етажи на властта и търговия с въздействие. В началото на днешното съвещание ръководителят на комисията Стою Стоев осведоми народните представители, че е постъпило писмо от основния прокурор, в което се декларира, че той има длъжностен ангажимент и по опция да се насрочи друго съвещание, на което да бъде изслушан. След гласоподаване, единомислещо депутатите в комисията резервираха точката с чуването на Гешев в дневния ред на комисията. Главният прокурор не се яви.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР