Продължаваме промяната – Демократична България“, ГЕРБ – СДС и ДПС

...
Продължаваме промяната – Демократична България“, ГЕРБ – СДС и ДПС
Коментари Харесай

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС се обединиха: 24 май трябва да бъде национален празник на България

„ Продължаваме промяната – Демократична България “, ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Движение за права и свободи се обединихме към концепцията, че 24 май би трябвало да бъде народен празник на България. Това разгласи Кирил Петков на трибунка в Народното събрание.
Вкарваме духа на знанието, просветата и писмеността – да бъде водещо за идващите генерации. Аз желая моите деца и децата на всички българи да знаят, че са потомци на просветители. България е дала голямо благосъстояние на Европа в областта на писмеността и знанието. Всички ние би трябвало да знаем, че единствено през обучение, познания, книжовност, просвета България може да бъде напредничева страна. Този празник ще залегне в сърцето на тази Конституция. Ако духа на 24 май залегне за идващите генерации, България може да бъде сполучлива европейска страна, водена от познание и култура, уточни Петков.
„ Миналата неделя представихме пакет от хрумвания, на база на него и другите законопроекти, които сътрудниците от ГЕРБ-СДС и от Движение за права и свободи бяха изработвали, в конституционна комисия се взе решение да се потърси обединяване на тези хрумвания в един текст. Беше импортиран законопроект, който е подписан от 166 народни представители от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Гарантираме във висока степен съществуване на болшинство за пробутване на тези хрумвания “, съобщи Христо Иванов.
По думите му в новата Конституция се планува делене на Висшия правосъден съвет на две – съдийски и прокурорски съвет. Предвижда се понижаване на пълномощията на основния прокурор.
Малко по-рано Десислава Атанасова (ГЕРБ – СДС), Надежда Йорданова („ Продължаваме промяната – Демократична България “) и Ертен Анисова от Движение за права и свободи внесоха в деловодството на Народното събрание общ законопроект за промени в Конституцията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР