Продължаваме нашата разходка във времето с едно BMW, което тежи

...
Продължаваме нашата разходка във времето с едно BMW, което тежи
Коментари Харесай

Най-добрите BMW-та в историята



Продължаваме нашата разходка във времето с едно BMW, което тежи единствено 377 кг. Става дума за 700 RS.
6. BMW 700 RS  Най-добрите BMW-та в историята (ЧАСТ II)

Ето още едно обичано BMW на колекционерите – исторически модел, който издига компанията от ръба на финансов провал и я слага на постоянна основа. 1960 RS е един от най-ценните и редки експонати в гамата 700, включващ тръбно стоманено шаси и ръчно направен алуминиев корпус, който е по-аеродинамичен от предходните модели.

Тази ръчно направена спортна версия е без защитни колани и тежи единствено 377 кг против 615 за елементарните 700s. И това включва 40-литров контейнер за гориво, запълнен до горе. Производството продължава от 1959 година до ноември 1965 година До края му са продадени 188 000 бройки, а версията RS се трансформира в най-желания спортен модел.

7. BMW E9 3.0CSL  Най-добрите BMW-та в историята (ЧАСТ II)

Разбира се, Batmobile трябваше да бъде един от 20-те най-големи взрива на всички времена. Това спортно купе е трансформация, основана от Alpina. Облекчен с съвсем 200 кг спрямо истинския CS, той се задвижва от 6-цилиндров мотор с мощ 206 конски сили и форсира без изпитание от нула до 100 км/ч за по-малко от седем секунди. Това е първият арт автомобил, издигнат от BMW и е неповторим освен поради нововъведенията си, само че и тъй като са продадени единствено 167 копия. Тези фактори го вършат доста скъп за почитателите и колекционерите на ретро немски коли.

Не е изненадващо, че колата получи прякора „ колата на Батман “: наред с други неща, тя е оборудвана с голям въздушен амортисьор, къси „ перки “ на предните калници, спойлер на покрива и крило с порядъчен размер (последното е неразрешено за потребление на улицата, тъй че е оставяно в багажника за монтаж след покупката). Специални благодарности изискуем на американския художник Александър Колдър за това, че приложи креативния си гений към Батмобила, който в нов тип се състезава в 24-те часа на Льо Ман през 1975 година
8. BMW 750IL V16  Най-добрите BMW-та в историята (ЧАСТ II)

Стилното допълнение към E32 7 Series е замислено за първи път през лятото на 1987 година, а моторът е първият съставен елемент, приключен през 1988 година V16 е тестван на 7 Series E32 с дълго междуосие - 750iL. Идеята се оказва добра, само че по-малкият корпус основава проблеми на тогавашните инженери. Следователно, макар забележителната идея, моторът по този начин и не влиза в серийно произвеждане.

Разработчиците се стопират на по-подходящия модул M70, като вършат няколко потребни модификации за увеличение на мощността, с цел да се приближат до цялостната продуктивност на V16, а „ пробният “ 750iL се трансформира в колекционерски продукт.
9. Концептуално купе Mille Miglia  Най-добрите BMW-та в историята (ЧАСТ II)

BMW постоянно е поставял огромен акцент върху основаването на концептуални коли. Моделът, който получава работното име " Mille Miglia Coupe ", през 1940 година печели първо място в едноименната конкуренция - фамозното автомобилно съревнование, провеждано по публични пътища.

През 2006 година тази енергична хубавица се преражда в напълно въглеродна каросерия, основана на Z4 M coupe и се задвижва от редови 6-цилиндров 3.2-литров мотор с обща мощ от 340 к.с. с. Автомобилът се показва съвършено, само че всеобщото не е включено в проектите на производителя - това е просто упражнение за жанр и динамичност.
10.1972 BMW Turbo  Най-добрите BMW-та в историята (ЧАСТ II)

1972 е годината, в която BMW Turbo завоюва сърцата на автомобилните запалянковци по целия свят. Дете на автомобилния дизайнер Пол Брак, този концептуален автомобил влиза в историята като единственият суперавтомобил, създаван в миналото от баварците в опит да покаже на света какъв брой софтуерно напреднали могат да бъдат немските инженери, когато дадат най-хубавото от себе си. Забележете интегрираната решетка, страничните датчици и сгъваемата кормилна колона, както и първата в света радарна система за предизвестие в автомобила. Сред възхитителните съставни елементи е и 1990-кубиковият редови 4-цилиндров турбо мотор.

Общо са издигнати две такива коли, само че целият свят е очарован от тях. Концептуалният автомобил Turbo (E25) от 1972 година беше жест в чест на Летните олимпийски игри през 1972 година в Мюнхен, родината на автомобилния производител. 4.2 метровият футуристичен модел с две порти вид " крило на чайка " и модифицирано шаси може да форсира до 100 км/ч единствено за 6.6 секунди, а оптималната му скорост е 249.4 км/ч.

Разбира се, това не са всички шедьоври на BMW. През дългата история на своето битие компанията е основала доста именити коли. И техният брой продължава да пораства, от което всички почитатели на немските са необикновено щастливи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР