Продължаваме модернизацията на градския транспорт. Готови сме с програма за

...
Продължаваме модернизацията на градския транспорт. Готови сме с програма за
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Продължаваме модернизацията на градския транспорт и изграждането на нови зелени трамвайни трасета

Продължаваме модернизацията на градския превоз. Готови сме с стратегия за закупуване на 273 нови транспортни средства – главно нови трамваи и електробуси. Задължително е да създадем нови довеждащи линии в огромните квартали. С тях осигуряваме бърза и комфортна връзка с метрото, само че и с кварталните учебни заведения. Това разгласи претендентът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян на среща със Съюза на транспортните синдикати. Той акцентира, че с цел да бъде секторът прелъстителен, би трябвало да се отделят и повече средства.
 
В момента има дефицит на водачи, по тази причина предвиждаме 20% покачване на заплатите в градския превоз, добави Хекимян. Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС заяви, че в програмата му е заложено обновяването на всички спирки на градския превоз.

" Отделно планираме построяването и реновирането на  30 км трамвайни трасета. " Първият главен ремонт, който ще стартира е този на трамвайното трасе по бул. " Стамболийски ", който е неотложен, а първото ново трамвайно трасе ще свързва " Младост " и " Дружба " по бул. " Копенхаген ", който ще довършим ", съобщи Хекимян.
 
 Антон Хекимян Антон Хекимян Източник: Политическа партия ГЕРБ
Той описа и за плана за напълно ново трамвайно трасе, вид леко метро, по бул. " Т. Каблешков " и бул. " Филип Кутев ", което ще даде нови транспортни връзки на огромна част от новите квартали. " Предвиждаме и построяването на второ " зелено " трамвайно трасе по бул. " Мария Луиза ".,,Всяко едно от нещата, които съм споделил в акцията, могат да се случат, тъй като работим поредно и стъпваме на действителни планове ", безапелационен беше претендентът за кмет на ГЕРБ-СДС.
 
 Антон Хекимян на среща със Съюза на транспортните синдикати Антон Хекимян на среща със Съюза на транспортните синдикати Източник: Политическа партия ГЕРБ

Според Антон Хекимян съперниците му, с които е дебатирал до този миг, приказват общи приказки. " Кандидатите, които сякаш милеят за София, тъкмо преди една година желаеха да санкционират столичани.  ПП и Българска социалистическа партия управляваха страната единствено преди 1 година. Тогава столичният градски превоз беше в голяма рецесия, спомняме си какъв брой високи бяха цените на горивата. И тяхното предложение беше да се вдигне цената на билета и да се съкратят линиите. Уважаеми политици, желая да ви припомня, че столичният градски превоз не е частна компания, в която с лекост да съкращаваш личен състав, това е активност, в която би трябвало да си виновен към хората, които всеки ден транспортират хиляди пасажери ", сподели Хекимян.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР