Продължаваме да настояваме за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Този

...
Продължаваме да настояваме за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Този
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Ако Валери Симеонов не си отиде, държавата може да остане без бюджет

Продължаваме да настояваме за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Този човек до момента в който не си отиде, има заплаха страната да остане без бюджет. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Българска социалистическа партия и ПГ на Българска социалистическа партия от първите месеци, когато майките на деца с увреждания излязоха на площада, подкрепихме техните претенции и няма по какъв начин да ги изоставим в този момент. Исканията им още не са изпълнени. На всичко това преди седмица чухме изявлението на Сиемонов, което всички са безапелационни, че е извънредно недопустимо. Затова групата ни реши да не се записваме в Народното събрание, до момента в който Валери Симеонов не подаде оставка. Арестите в Държавната организация за българите в чужбина пристигнаха след настояването ни за оставката на Симеонов, съобщи социалистът.

Продължаваме да не се записваме, Народното събрание по този начин не може да работи. Този парламент си отива. Предстои гласоподаване на бюджета, няма по какъв начин това напрежение да не се отрази на държавното управление и в случай че Симеонов упорства, идва ред на държавното управление, на което три пъти искахме избор на съмнение, акцентира зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия.

Нека органите да си свършат работата във връзка с Агенцията за българите в чужбина, да стигнат до край – може да има зам.-министри и министри да са забъркани. Но оставката на Симеонов е на дневен ред. А постоянно, когато Българска социалистическа партия сложи настоящ проблем, ръководещите ни трансферират 5-10-20-25 години обратно. Политиката е диалог за бъдещето, не е диалог за предишното, съобщи Свиленски.

За нас този парламент е привършен. В Народното събрание остава да работи 1/3 от групата, която да следи да не се одобряват лобистки закони, останалата част продължава да обикаля страната и да се среща с хората, сподели още Георги Свиленски.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР