Продължава участието на минен ловец „Цибър” в учението на противоминните

...
Продължава участието на минен ловец „Цибър” в учението на противоминните
Коментари Харесай

Минен ловец „Цибър” участва в учението NUSRET 2020

Продължава присъединяване на минен ловджия „ Цибър” в учението на противоминните сили на Военноморските сили на Република Турция „ NUSRET 2020”, в което вземат участие още 11 кораба от Испания, Италия, Румъния, Турция и Франция, оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

На 20 октомври корабите напуснаха пристанище Измир и започнаха осъществяване на плануваните мероприятия. Основните сериали на учението ще се извършват до 24 октомври в източната част на Егейско море, залив Измир и ще бъдат: осъществяване на противоминни интервенции, проводка на кораби през авансово протрален/обследван канал, отразяване на офанзивите от несъразмерен съперник, образуване на типовете защити и отбрани на корабите на море, битка за живучест на кораба, тактическо маневриране, буксировка на развален транспортен съд, информационни учения, прекачване на леки товари и поща на море, осъществяване на интервенция по търсене и избавяне.

За командира на кораба - капитан III сан Мирослав Добрев, това е първо интернационално обучение на тази служба. По време на плаването екип на българските Военноморски сили прави оценка подготовката на екипажа на минен ловджия „ Цибър “ според методиката на НАТО – MAREVAL.



На 24 октомври корабите ще застанат в пристанище Измир, където до 27 октомври 2020 година ще бъде осъществен анализ на учението и попълване на запасите с снабдяване и гориво-смазочни материали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР