Продължава текущият ремонт на близо 27 км от третокласния път

...
Продължава текущият ремонт на близо 27 км от третокласния път
Коментари Харесай

Продължава ремонтът на близо 27 км от пътя Соколовци - Малка Арда в област Смолян

Продължава настоящият ремонт на близо 27 км от третокласния път ІІІ-863, в правата сред Соколовци и Малка Арда на територията на област Смолян. Това е вторият стадий от обновяването на общо 41 км от третокласното трасе. В края на юни т. година беше възобновена работата в правата Малка Арда - Баните, с дължина над 14 км. През предходната година в двата сектора са осъществявани подготвителни работи.

Третокласният път свързва обитаемоте места в общините Баните и Смолян с регионалния център Смолян, както и областите Смолян и Кърджали.

Ремонтните действия са предоставени по контракта за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Смолян. Предвидено е осъществяването на земни и скални ровове, обрушване на скатове, ремонт на пътната настилка, полагане на бетонови бордюри. Отсечката ще е с нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи /мантинели/.

Стойността на ремонта в близо 27-километровия сектор Соколовци – Малка Арда е 24,3 млн. лева Срокът за довеждане докрай на плануваните действия е до края на септември т. година

По време на ремонта ще се работи на дребни сектори и трафикът ще се реализира в свободната от строителни действия лента. Необходимо е водачите да карат деликатно и да съблюдават прецизно пътната сигнализация. Агенция „ Пътна инфраструктура “ се извинява на водачите за породеното стеснение при пътуването, само че предприеманите действия са наложителни, с цел да се обезпечи безвредното прекосяване по правата.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР