Продължава разследването на авиокатастрофата, при която в неделя загинаха мъж

...
Продължава разследването на авиокатастрофата, при която в неделя загинаха мъж
Коментари Харесай

Четири версии за самолетната катастрофа край Ихтиман

Продължава следствието на авиокатастрофата, при която в неделя починаха мъж и жена. Инцидентът стана край Ихтиман. Малкият двуместен аероплан е бил пилотиран от мъжа. По първични данни, откакто набрана височина, машината стартира да се върти неконтролируемо към земята. Пада и се самозапалва, съобщи Нова телевизия. 

Работи се по четири версии - механически отвод, неприятно време, утежняване на  здравословното положение на водача или пилотска неточност. 

Директорът на профилираното звено за следствие на авиационни събития към Министерството на превоза Христо Христов изясни, че рано да се уточни повода за случая. Според разкази на очевидци, след излитането в 11.20 часа, са видели самолета в наборна височина към 60-80 метра, почнал е маньовър наляво и се срутва.   

Вчера по време на случая бях в градината и видях, че този аероплан лети доста високо. Даже мисля, че и в събота беше тук, само че летеше доста високо. Това изясни кметът на село Черньово Маргарита Каймакчийска в ефира на „ Здравей, България ”.

Митева разгласи, че жителите на село Черньово са подали тъжба за шума от самолетите. „ Това летище съществува от 10 години. В началото се образоваха за летци и беше доста пумно. След това се образоваха парашутисти. Тази година няма доста самолети. Летят повече събота и неделя. Шумът обаче доста пречи на хората. Ние сме писали тъжби, само че ни дадоха отговор, че шумът е в границите на естественото ”, сподели тя.

По думите й това не е първият случай в общината. „ Преди години аероплан беше паднал в житата, само че нямаше жертви ”, показа Каймакчийска.

„ Летището се намира на по-малко от 2 км и е обикновено шумът да пречи на спокойствието на жителите на село Черньово ”, сподели заместник-кметът на Община Ихтиман Даниела Митева.

Летището е частен парцели и има наематели, само че не мога да уточнявам компанията наемател. Не знам от какъв брой години  е наемател и по какъв начин се стопанисва самото летище. В момента виждам, че има единствено един летателен аероплан. Изключително притеснително е, че последните произшествия са казус. Надявам се проверяващите органи да излязат с умело решение и ще се разбере каква е повода за вчерашния случай ”, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР