Продължава размяната на взаимни обвинения между Съединените щати и Иран,

...
Продължава размяната на взаимни обвинения между Съединените щати и Иран,
Коментари Харесай

Напрежение между САЩ и Иран след нападението в оманския залив

Продължава размяната на взаимни обвинявания сред Съединените щати и Иран, след вчерашното нахлуване против два петролни танкера в Оманския залив. Вашингтон съобщи, че Техеран стои зад двете офанзиви. Иранският президент Хасан Рохани отхвърли това да е истина и съобщи, че Съединените щати водят икономическа война със страната му. Международната общественост прикани за въздържаност.

Ново повишаване на напрежението сред Съединените щати и Иран, откакто за повторно в границите на месец, петролни танкери са атакувани и за повторно Вашингтон показва Техеран за виновен.
Майк Помпео, държавен секретар на Съединени американски щати: Съединените щати имат вяра, че Иран стои зад нападението в Оманския залив. Стигнахме до това умозаключение въз основата на разследваща информация, след оценка на употребяваните оръжия, както и поради сложността на вчерашната интервенция. Подобна офанзива не може да бъде осъществена от някоя дребна формация.
В момента на изявлението си, Помпео не даде никакви доказателства. Часове по-късно беше публикувано видео, за което се твърди, че демонстрира по какъв начин ирански военни се придвижват с лодка до един от изумените танкери и взимат недетониран снаряд, останал на палубата.

Иран изрично отхвърля изказванията на Съединените щати и от своя страна упрекна Вашингтон в " дипломатически шантаж ".
Хасан Рохани, президент на Иран: Сигурността в Персийския залив, в Близкия изток и по целия свят, е тематика, която е от голямо значение за нас. Иран прави всичко по силите си да опазва мира. За страдание, Съединените щати се отдръпнаха от Ядреното съглашение и започнаха икономическа война против нас. Дори бих споделил - стопански тероризъм. Вашингтон намерено стартира война против иранския народ.
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации разиска вчерашното нахлуване в Оманския залив на съвещание при закрити порти. Страните-членки са се обединили към концепцията за интернационално следствие на случая, само че към този момент не са подхванати съответни дейности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР