Продължава посещението на украинския външен министър Дмитро Кулеба у нас.

...
Продължава посещението на украинския външен министър Дмитро Кулеба у нас.
Коментари Харесай

Кулеба след срещата с Радев: Трябва да продължим със санкциите


Продължава визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба у нас. Първият посланик на Украйна беседва с президента Румен Радев. Двамата са разискали обстановката в Украйна и българската поддръжка за страната.

Пред госта си президентът Радев прикани братоубийствената война да спре, което провокира и реакцията на украинския първи посланик.

" Още в първите часове на войната България на най-високо политическо равнище осъди експанзията на Русия към вашата страна. Още един път призоваваме тази безсмислена братоубийствена война сред два приятелски славянски народа да спре допустимо най-бързо”, съобщи Румен Радев.

" След като Русия атакува Украйна малко хора ще могат да си преобърнат езика и да нарекат украинския и съветския народ приятелски, в случай че нямат поради Каин и Авел”, сподели Дмитро Кулеба.

" Настояваме за бързо интернационално следствие и наказване на отговорните за зверствата. Болшинството президенти от формата B9 изготвихме декларация за по-бързото приемане на Украйна в Европейски Съюз ", съобщи още Радев и изрази вяра, че Украйна прави всичко за понижаване на жертвите измежду българското население, съобщи БГНЕС.

Кулеба благодари на държавния ни глава за кардиналната позиция и добави: " Вие, господин Радев, сте освен водач, само че и боен. Затова разбирате доста добре какво се случва в Украйна. Това е пълномащабна война. Много се надявам украинските бежанци да се върнат”.

Кулеба означи, че в интерес и на Украйна, и на България е регионът на Черно море да просперира и по тази причина, по думите му, би трябвало двете страни да продължат със глобите.

" Ние сме измежду първите три страни по туризъм. Тези числа щяха да се развиват нагоре, в случай че не беше войната на Русия”, добави украинският външен министър.

" Много съм ви признателен за ясната позиция за евроинтеграцията на Украйна - тя е доста важна”, сподели още Кулеба и акцентира, че украинците и българите имат доста по-големи учредения да се считат за братя.

Дмитро Кулеба беседва и с ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Украинският посетител ще участва и на закрито съвещание на външната комисия в Народното събрание.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР