Продължава пълната блокада на квартал "Изток" в Кюстендил заради многото

...
Продължава пълната блокада на квартал "Изток" в Кюстендил заради многото
Коментари Харесай

Още по-строги мерки за влизане и излизане от кв. Изток в Кюстендил

Продължава цялостната обсада на квартал "Изток " в Кюстендил поради многото инфектирани с COVID-19.

Не малко хора бяха върнати от пунктовете, тъй като нямат нужните документи, с цел да излязат от квартала. Тази заран хората са по-спокойни и одобряват обикновено наредбите и въведените ограничавания.

Зам.кметът на община Кюстендил Радмила Рангелова съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия, че след поредицата от позитивни проби през съботно-неделния ден, се е наложило въвеждането на още по-строги ограничения. Имало е изключително съвещание на регионалния щаб, на което е взето решение за нова ограничаваща заповед от страна на РЗИ. Ограничава се влизането и излизането с още по-строги ограничения и критерии при използването на тази мярка. Сезонни служащи могат да напущат квартала при доста строга организация от техните работодатели.

Увеличава се броят на инфектираните с COVID-19 в ромската махала на Кюстендил

Другите работещи могат да излизат при показване на трудов или цивилен контракт, още веднъж със съдействието на работодателя във връзка с превозването от и до квартала.

По последни данни има един инфектиран за последното денонощие. Но общият брой на съботно-неделните инфектирани е над 30. Към момента, по данни от през вчерашния ден, защото не са излезли резултатите от пробите, са 48 интензивно заболели в квартал "Изток ", съобщи зам.-кметът на общината.

На този стадий не се постановат ограничения в други обитаеми места в община Кюстендил. 61 са общо случаите. 10 са в града, два в две села от територията на общината и останалите са в квартал "Изток ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР