Продължава офанзивата на украинската армия към Мелитопол. Русия твърди, че

...
Продължава офанзивата на украинската армия към Мелитопол. Русия твърди, че
Коментари Харесай

ВСУ продължават офанзивата към Мелитопол, с дронове атакуват цели в Русия

Продължава офанзивата на украинската войска към Мелитопол. Русия твърди, че няколко дрона над своя територия са били свалени, един от които покрай Москва.

Руската противовъздушна защита е свалила дрон наоколо до столицата Москва, заяви кметът Сергей Собянин. Безпилотният уред е бил погубен край град Воскресенск, на към 90 километра югоизточно от съветската столица. По-рано съветската противовъздушна защита заяви, че е свалила два украински дрона над Брянска област в Южна Русия, както и крилата ракета, изстреляна към окупирания полуостров Крим.

За над 40 стълкновения оповестиха от украинската войска, която продължава настъплението си към Мелитопол. Русия е нанесла въздушни удари в Сумска и Харковска област, и е обстрелвала 25 обитаеми места.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба съобщи, че триумфите на контра-офанзивата в региона могат да спомогнат за изтласкването на руснаците до Крим и да пресечен сухопътната връзка към полуострова. По този метод Киев ще раздели на две окупираните от Русия територии и ще затрудни доста снабдителните интервенции на съветската войска.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР