Продължава неравната битка на военни, доброволци и гражданска защита да

...
Продължава неравната битка на военни, доброволци и гражданска защита да
Коментари Харесай

Специалните пратеници в Кахраманмараш: Хората чакат да видят дали близките им се оцелели


Продължава неравната борба на военни, доброволци и гражданска отбрана да открият колкото се може повече оживели под отломките след. се намира в един от най-разрушените градове - Кахраманмараш, който е покрай епицентъра на труса. От една от постройките там през днешния ден са ивадени двама оживели и шест тела.

Те се събират на улицата към огньове, тъй като няма къде да останат през нощта, защото огромна част от постройките са на път да рухнат. Хората описват пред bTV, че 60-70% от всички здания са разрушени.
Критична е обстановката в Кахраманмараш
Снимка: bTV

Стотици тръпнат в очакване да чуят от спасителите има ли оживели техни близки под руините.

„ Братовчед ми живееше тук на 14-тия етаж, него чакаме. Нямо го нито под отломките, нито в моргите. Не знам, нямаме доста вяра, само че нека стане знамение “, споделя Бурджу Хартум.
Критична е обстановката в Кахраманмараш
Снимка: bTV

Денонощно доброволците, взаимно с турските управляващи и медици се борят да намерят оживели измежду прахуляк и парчета. Сирийците Ахмед и Махмуд описват, че по време на войната са виждали всичко.

„ От сутринта сме изкарали три-четири тела към този момент. Винаги има вяра. Дори след седмица под руините сме виждали да излизат живи хора, само че тук е много комплицирано. Казахме си „ в този момент оказваме помощ ние, на следващия ден те “. Ако в този момент намеря оживял, всичко това напрежение ще изчезне “, споделя Ахмед Кая, добороволец.
Критична е обстановката в Кахраманмараш
Снимка: bTV

В Хатай някои лечебни заведения са разрушени, други са цялостни описват хората.

„ Вчера са карали потърпевши хора с хеликоптер от Хатай. Някои по пътя са умряли. Карат тук деца без родителите им и тук не могат да схванат кои са те “, споделя Махмуд Кая, който също е доброволец.

В сдружението на балканските изселници в Адана се оказва филантропична помощ на засегнатите от.
Критична е обстановката в Кахраманмараш
Снимка: bTV

„ На хората им трябват медикаменти, палатки, одеяла, храна. Засега всичко се доставя обаче в в краищата на града може да няма такива неща “, споделя Ибрахим Йълмаз.

На 200 километра и в непосредствена непосредственост до епицентъра на труса разрушенията личат най-силно. Спешно на място дойде и турският президент.
Критична е обстановката в Кахраманмараш
Снимка: bTV

„ Всички държавни институции работят на място. Първия ден имахме някои усложнения, само че на втория и през днешния ден обстановката към този момент е овладяна “, сподели Реджеп Тайип Ердоган.

Според Ердоган възобновяване ще отнеме най-малко година. Нужна е всевъзможен тип помощ - храна, облекла, посуда, място, където са останат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР