Продължава необичайната практика първите български държавни ръководители да дават аудиенции

...
Продължава необичайната практика първите български държавни ръководители да дават аудиенции
Коментари Харесай

Херо Мустафа при Радев за РСМ, той я настани пред картина на Симеон Велики

Продължава необикновената процедура първите български държавни ръководители да дават аудиенции на посланици, които в други страни могат да стигнат за работни срещи най-вече на равнище зам.-министър.

След като министър председателят Кирил Петков извика съветската посланичка Елеонора Митрофанова да й се кара за постовете й във фейсбук (без ефект), през днешния ден президентът Румен Радев е приел посланичката на Съединени американски щати Херо Мустафа.

Прессекретариатът на президента оповестява за срещата единствено с две фрази:

" Държавният глава Румен Радев организира през днешния ден среща на „ Дондуков “ 2 с посланика на Съединени американски щати в България Херо Мустафа. Теми от дневния ред на двустранните връзки, партньорството в областта на сигурността, както и европейската вероятност на страните от Западните Балкани бяха във фокуса на срещата. "

Дори от този текст излиза наяве, че цел на визитата е желанието на Съединени американски щати България да даде зелена светлина за утвърждение на преговорната рамка с РСМ и механически старт на договарянията на Скопие за участие в Европейски Съюз.

Отговора на президента може да прочетем по фотографията, която пусна прессекретариатът на президента. Радев е приел дипломат Мустафа пред картината “Цар Симеон – златния век на българската писменост” на Димитър Гюдженов.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/04/768x432.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 768 " height= " 432 " />

Всеки американски дипломат минава съществено образование за историята и културата на приемащата страна и няма по какъв начин дипломат Мустафа да не е осведомена с българския държател, управлявал сред 893 и 927 година При ръководството му границите на България доближават до три морета – Бяло, Адриатическо и Черно. Тогава Средновековна България доближава своя културен подем, трансформирайки се в книжовен и нравствен център на Славянска Европа.

В Преславската и Охридската книжовна школа, учредени при Борис, се концентрира книжовната активност и при ръководството на Симеон,като през този интервал там е основана и кирилицата.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР