Продължава гасенето на над , който вчера се разгоря с

...
Продължава гасенето на над , който вчера се разгоря с
Коментари Харесай

Продължава борбата с пожара в Девин, появи се версия за умишлен палеж

Продължава гасенето на над, който през вчерашния ден се разгоря с нова мощ и обхвана към 1 500 декара гори в мъчнопроходим регион. Няма разгръщане на огъня през нощта, оповестява БНР.
За да предотвратят ново разпространяване място останаха пожарникари, горски и доброволци са останали през нощта да дежурят.
 Цистерна с битум се взриви на пътя сред две девински села Цистерна с битум се взриви на пътя сред две девински села
Цистерна, пренасяща битум, се е взривила по пътя сред девинските села Широка лъка и Стойките. Два екипа на пожарната са на място на и...
„ Снощи до среднощ екипите работиха на терен, като се опитваха да локализират огромна част от огнищата. Те са доста и на разнообразни места, част от които труднодостъпни. Над 100 индивида вършиха просеки ”, изясни зам.-областният шеф на Смолян Адриян Петров пред Нова тв.
Няма непосредствена заплаха за жителите на Девин. По думите му Девин е цялостен с туристи, които не подозират, че на километри от тях има пожар.
По думите му покрай пожара има предпазена зона по „ Натура 2000 ”, а терзанията се той да не се разрасне до там. Пламъците са горяли на четири фронта.
Заместник-областният шеф изясни, че в случай че е належащо, в гасенето ще се включат чиновници на пожарните в Доспат и Смолян, както и хеликоптери.
 Кметът на Девин: Основен приоритет ни е входната артерия на града Кметът на Девин: Основен приоритет ни е входната артерия на града
Здравко Иванов е кмет на община Девин за първи мандат. Той е приключил право в Пловдивския университет през 2003 година Работил е като юриск...
Петков изясни, че една от версиите, по която се работи, е, че пожарът е тенденциозен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР