Продължава евакуацията на чуждестранни граждани от Судан. Според Франс Прес

...
Продължава евакуацията на чуждестранни граждани от Судан. Според Франс Прес
Коментари Харесай

Продължава евакуацията на чужденци от Судан, средх тях има и българи

Продължава евакуацията на задгранични жители от Судан. Според Франс Прес сполучливо са изведени главно жители на страни от Персийския залив, само че има и от България.
Прочетете още
Американски военни са евакуирали дипломати на Съединените щати и техните фамилии от Хартум, удостовери президентът Джо Байдън.

Обстановката в Судан остава напрегната на фона на непрекъснатото нарушение на тридневното помирение, което трябваше да влезе в действие в петък.

Суданската войска заяви, че оказва помощ за евакуацията на задгранични жители през Порт Судан - пристанище на брега на Червено море, ситуирано на към 650 километра от столицата Хартум.

Повече от 150 души, в това число дипломати и публични лица, дойдоха невредими в Джеда, в Саудитска Арабия. Сред тях има жители на България и хора от още 66 националности от 12 страни.

91 души от евакуираните са жители на Саудитска Арабия. Според суданската войска следва да бъдат евакуирани дипломати и жители от Англия, Франция и Китай.

Посолството на Съединени американски щати в Хартум е затворено, а американските дипломати и техните фамилии са сполучливо изведени от страната.

Операцията, в която са взели участие шест самолета, е била извършена в съгласуваност със суданските паравоенни Сили за бърза поддръжка. По неофициална информация става дума за към 70 души.

Заради кръвопролитните боеве в Хартум доста хора са в капан. Летището е затворено, доста пътища са блокирани. Няма вода, има непрекъснати спирания на електричеството.

" Осем дни след началото на сраженията нямахме никаква вода и електричество. Едва през днешния ден дойдоха водни доставки ", разяснява Тарек, гражданин на Хартум.

Прекратяването на огъня не се съблюдава и на практика се договаря всеки ден откогато избухнаха сраженията. Суданските въоръжени сили и техните съперници от Силите за бърза поддръжка си насочат взаимни обвинявания за нарушаването на примирието.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР