Продължава да няма подадени сигнали за необходимост от помощ от

...
Продължава да няма подадени сигнали за необходимост от помощ от
Коментари Харесай

Няма сигнали от бедстващи в Гърция българи

Продължава да няма подадени сигнали за нужда от помощ от българи в Гърция поради обстановката с пожарите. Това заяви Министерството на външните работи.

Гръцките противопожарни служби са се борили цяла нощ да овладеят продължаващите горски пожари на островите Родос, Евбея и Корфу, както и в Ахея на Пелопонес, до момента в който мощните ветрове, високите температури и сушата не престават да подхранват пламъците и през днешния ден, заяви в. „ Катимерини “.

На интернационалното летище на Родос , терминал 1, към този момент работи бюро за помощ на непознати жители (Help Desk) на Министерството на външните работи на Гърция, заяви българското външно министерство преди ден.

Службата ще улеснява и координира, в съдействие със съответните посолства, навременното тръгване на задгранични гости, които са изгубили своите документи за пътешестване. Обособена е специфична зона, където се настаняват фамилии с дребни деца и хора с увреждания . В обособени зони на летището се оферират безвъзмездна храна и бутилирана вода.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР