Продължава борбата с огъня в Бургаско. Силният вятър, който продължава

...
Продължава борбата с огъня в Бургаско. Силният вятър, който продължава
Коментари Харесай

Вятър пак разпалва ужасния пожар в Бургаско

Продължава битката с огъня в Бургаско. Силният вятър, който продължава и през днешния ден отначало разпалва към този момент загасени огнища. Нараснал е броят и на засегнатите къщи. Вчера имаше и евакурани хора от няколко села.

„ Имахме подготвеност през вчерашния ден за евакуация на поданици на Изворище ", изясни Емине Сербез, кмет на Изворище.

„ Аз персонално видях две да горят. Преди малко разбрах още две – 4 са изгорелите постройки, само че те сега не се населяват. В останалите, които са под риск, сега сме помолили хората да се реалокират, които имат жилища в Бургас “, съобщи Димитър Николов, кмет на Община Бургас.

„ По мои данни са някъде в порядъка на 10 къщи, където може би са се евакуирали хората “, сподели Тодор Колев, териториален шеф.

През цялата нощ 12 екипа на пожарната, в това число от Сливен и Ямбол, се бориха с пламъците.

Днес още веднъж е образуван екипа, дружно с горското стопанство, защото гората продължава да гори.

„ Гори на три места, смесена гора. На места има боров масив, който гори и в резултат на мощния вятър е върхов пожарът. Прави мощно задимяване. В разследване на това задимяване затворихме пътя сред кв. Банево и с. Изворище “, съобщи комисар Николай Николаев, шеф на РСПБЗН-Бургас.
Тепърва ще се пресмятат и вредите.

„ Големи площи гора, които са изгорели, което е доста тъпо. Там имаше дървета, остарели дървета над 50-60 година, кедрови дървета, борове, тъпо за гората. Има наранени обработваеми площи ", съобщи Станислав Андреев, териториален шеф. Има подготвеност за обезпечаване на в допълнение вода в село Изворище, защото наличната е пред привършване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР