Продължава битката с огромния пожар в Кресненското дефиле. Цяла нощ

...
Продължава битката с огромния пожар в Кресненското дефиле. Цяла нощ
Коментари Харесай

Кресненското дефиле гори, пожарът обхвана 7000 декара

Продължава борбата с големия пожар в Кресненското дефиле. Цяла нощ огнеборци, военни и доброволци бяха на място в опит да спрат разпространяването на огъня. Огънят потегли през вчерашния ден от региона на село Мечкул, съобщи bTV. Силният вятър затруднява битката с огнената буря. Всички поданици на с. Ощава са евакуирани.

Около 7000 декара смесена гора към този момент е обхванал пожарът, който гори от през вчерашния ден над Кресненското дефиле, в региона на държавните горски стопанства в Симитли и Кресна. Това оповестиха от Югозападното държавно дружество, съобщи Фокус.

Две села са застрашени от огнената буря, хората са евакуирани. Огънят изпепели няколко изоставени къщи в Ощава.

От тях над 5000 декара са иглолистните култури, които са изцяло унищожени, защото огънят е върхов. На помощ на пожарникарите са мобилизирани над 450 души, от които 160 чиновници на ЮЗДП, 60 – от РДГ Благоевград, военни, доброволци.

На място е съвсем цялата налична техника, която предприятието закупи: високопроходими профилирани коли и булдозери за пробутване на полоси.

 1966372

Това е най-големият пожар на територията на ЮЗДП, който беше засечен от Центъра за ръководство и надзор на пожарната конюнктура на ЮЗДП към 14.00 часа на 24 август.

От началото на годината досега са регистрирани 114 горски огнени случая, като засегнатата повърхност е близо 5200 декара. В над 80% от случаите ранното уведомяване и бързата реакция на горските екипи и на противопожарните служби са предотвратили разрастването им и нанасянето на огромни вреди на природата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР