Продажбите на нови автомобили във Великобритания поставиха антирекорд през юли.

...
Продажбите на нови автомобили във Великобритания поставиха антирекорд през юли.
Коментари Харесай

Пазарът на автомобили в Обединеното кралство се срина до дъното

Продажбите на нови коли във Англия сложиха антирекорд през юли. Според Reuters, базирайки се на Британското сдружение на автомобилните производители и търговци (SMMT), пазарът се е свил с съвсем 30 % на годишна база, което е най -лошият резултат от 1998 година насам. Миналия месец британците са купили единствено 123 300 нови коли, което е с 22 % по -малко от междинното за последните 10 години. Експертите упрекват пандемията за това.

Докато юли 2020 година ще бъде запомнен със скока в продажбите, защото беше първият месец след блокирането, през юли тази година промишлеността още веднъж се сблъска с проблеми. Говорим за световен дефицит на електронни съставни елементи, породен от съкращенията на производството през предходната година. Дефицитът на чипове стана прочут още през зимата, като се чака да бъде решен не по-рано от 2022 година

Освен това, заради суровите антиковид ограничения през юли, доста чиновници на автомобилни фабрики в Обединеното кралство бяха принудени да се самоизолират заради подозрения за контакт със инфектирани. Това докара до изострен дефицит на служащи в предприятията. Миналата седмица в страната бяха съединени 69 097 коли, което най-слабият резултат за 68 години.

Като се имат поради данните за юли, SMMT е преразгледал прогнозата си за продажбите във Англия за 2021 година, като в този момент се чака да бъдат продадени 1.82 милиона транспортни средства вместо 1.86 милиона. Експертите се надяват, че облекчаването на рестриктивните мерки, от които се оплакват доста британци, може леко да усъвършенства ситуацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР