Продажбите на нови автомобили в България през ноември са скочили

...
Продажбите на нови автомобили в България през ноември са скочили
Коментари Харесай

Продажбите на нови автомобили в България скочиха с над 55% през ноември

Продажбите на нови коли в България през ноември са скочили с над 55%, само че даже това не стига страната да е водач по този индикатор в Европейски Съюз, какъвто беше през октомври. Със скок на търсенето с повече от 57 на 100 номер едно е Литва.

Данните на Асоциацията на европейските производители на коли, публикувани през днешния ден, демонстрират че през предишния месец в България са купени 3082 нови автомобила. За първите единадесет месеца на година са продадени 28 180 коли, което е с 23.5% по-добър индикатор от същия интервал на 2016 година Това също е втори най-хубав индикатор за страните от Европейски Съюз, като и съгласно него водач е Латвия (26.4%).

Обяснението за сериозния скок на търсенето на нови коли в България през ноември, както и през октомври, може да се търси в софийския автосалон. Той се организира от 13 до 23 октомври и беше посетен от над 50 000 души, а съвсем всички участващи компании показаха удовлетворение от сериозния интерес и подписаните покупко-продажби на него. На ревюто бяха подписани и много покупко-продажби със период на доставка в идващите месеци, тъй че резултатът " автосалон " ще продължи най-малко до края на годината.

Не е без значение и фактът, че в България се усеща известна непоклатимост и предвидимост. Предвид европредседателството, разновидността предварителни избори е съвсем изцяло изключен, а стопанската система не стопира да пораства. Фактор са и ниските лихви по депозитите, поради които е по-добре парите " да се въртят ", вместо да стоят на влог. В същото време изискванията по заемите са преференциални, а и търговците, взаимно с финансовите институции, оферират все по-атрактивни артикули.

Поглед към продажбите на нови коли във всички страни от Европейски Съюз демонстрира 5.9% растеж на търсенето за ноември и 4.1 на 100 за първите единадесет месеца на годината. От огромните пазари само във Англия спадът продължава за осми следващ месец, като през октомври продажбите са с над 11% по-ниски, а от началото на годината с 5 на 100. Останалите страни с намаляло търсене са Ирландия (-10.3% до ноември) и Чехия (-0.3).

Данните на АСЕА сочат, че от началото на годината до края на януари в страните от Европейски Съюз са купени над 14 милиона нови автомобила. За ноември те са 1 216 702.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР