Продажбите на иранските автомобили Saipa, за които беше съобщено в

...
Продажбите на иранските автомобили Saipa, за които беше съобщено в
Коментари Харесай

В Русия за пръв път започва продажбата на автомобили от Иран - каква е цената на персийската екзотика

Продажбите на иранските коли Saipa, за които беше обявено при започване на февруари, ще стартират в Русия от 1 юни.Това заяви в този момент генералният шеф на формалния дистрибутор на иранския автопроизводител - компанията " Бест-Моторс ", Александър Степанов, представен от " Известия ".

По думите му, първата партида от 1000 коли ще дойде в Русия преди началото на лятото. До месец компанията възнамерява да отвори първия съветски дилърски център на марката. Той ще се появи в Санкт Петербург на мястото на автокъща, която е продавала коли на напуснал Русия западен производител, споделя Степанов.

Той прецизира, че в Русия за първи път ще бъдат доставени моделите Saipa Quik, Saina и Shahin. В бъдеще в Русия ще бъде показан и Saipa Atlas, както и кросоувър, който " в този момент се тества и който към момента няма име ", прибавя Степанов.

" Сега изчисляваме логистичните разноски и митническите заплащания. По предварителни пресмятания, цената на иранските коли според от моделите ще бъде 1-1,7 милиона рубли (около 14 000 - 23 000 $ по настоящия курс) ", показва Александър Степанов.Окончателните цени на колите Saipa ще бъдат оповестени към края на месец май, откакто първите коли дойдат в Русия.

По думите на Степанов, в този момент гаранцията за колите Saipa е две години, или 80 000 км. Обаче се водят договаряния с иранската страна за увеличение на гаранционния период на три години, или 100 000 км.
 След като западни компании си потеглиха от страната - Русия ще внася коли от... Иран
След като западни компании си потеглиха от страната - Русия ще внася коли от... Иран

Възможно е и взаимно произвеждане

Персийската екзотика

Най-модерният модел от плануваните за доставка в Русия ирански коли е седанът Shahin, който се базира на осъвременената платформа на Toyota Yaris от средата на 2000-те години.Автомобилът принадлежи към същия сегмент, като Hyndai Solaris, Kia Rio и Lada Vesta.

Максималната скорост, според от типа на трансмисията, доближава 180-190 км/ч. Списъкът с съоръжение включва две въздушни възглавници, ABS, автоматизиран климатик, камера за задно виждане и датчици за паркиране.

Експерти, интервюирани от " Известия ", считат, че в изискванията на дефицит на налични като цени модели на съветския пазар, колите Saipa ще бъдат относително търсени, само че няма по какъв начин да се приказва за изключително огромен интерес, макар много атрактивните цени. Смята се, че главните консуматори на моделите Saipa първоначално ще бъдат корпоративни клиенти, като таксиметрови компании, които имат остра потребност от евтини коли. Първоначално обаче те ще купуват дребни партиди, с цел да се опознаят качествата на иранските коли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР