Продажбите на дребно в България отчитат ръст от 11,1% през

...
Продажбите на дребно в България отчитат ръст от 11,1% през
Коментари Харесай

Потреблението през януари расте въпреки високите цени


Продажбите на дребно в България регистрират растеж от 11,1% през януари по отношение на същия месец на предходната година. Това стана ясно от информация на Националния статистически институт. Темпото на растеж в потреблението е по-високо от растежа на цените за първия месец на годината, който бе 9,1%.

Данните демонстрират, че макар повишените цени потреблението се усилва, за което спомага и фактът, че през 2021 г,. междинната заплата се е нараснала с 12,5% по отношение на 2020 година

За година се следи нарастване на оборота при всички огромни групи: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (със 17,2%), търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 14,8%) и търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения (с 3,9%).

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали по-значителен растеж е регистриран при: търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 35,8%, търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 22,4%, и търговията на дребно с разнородни артикули - с 12,8%.

Спрямо декември продажбите на дребно са нарастнали с 1%.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР