Продажбата на оборудването на Белене не е самоцелна, разглежда се

...
Продажбата на оборудването на Белене не е самоцелна, разглежда се
Коментари Харесай

Енергийният министър: Има надежда за находище на газ у нас

Продажбата на оборудването на Белене не е самоцелна, преглежда се опцията дали част от парогенераторите могат да бъдат ползваеми в 6-ти блок на АЕЦ " Козлодуй ". При определянето на цената за продажбата, оценката на оборуването на НЕК ще е водеща.  Това съобщи в ефира по БТВ енергийният министър Румен Радев. 



Според енергийния министър с цел да спазим условията за декарбонизация в проекта за възобновяване и резистентност, верният ход е най-замърсяващите ТЕЦ-ове първи да бъдат изведени от употреба.

Разговорите с Европейска комисия продължавали в сходство на решението на Народно събрание да договарят с комисията за предоговаряне на проекта в частта енергетика. В този подтекст министъра сподели, че думата, която разказва българската енергетика през днешния ден е преход. На въпрос за какво цените на тока се подвигат, Радев напомни, че в България те са на регулаторен интервал и той е еднократно определим. 

По думите му след първите изследвания за находища на газ в Черно Море резултатите са, че сондажите не са открили съществуване, само че имало учредения най-малко в едно от двете залежи за 5 милиарда куб. метра газ годишен приход да се пристъпи и към действителен изследователски сондаж. Министърът подчера, че е изключително значимо да имаме и добра инфраструктурна съгласуваност.
ТЕМА преди 7 часа 2581 преди 7 часа 1251 преди 8 часа 2126
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР