Продажбата на чуждестранна валута в Русия ще бъде спряна до

...
Продажбата на чуждестранна валута в Русия ще бъде спряна до
Коментари Харесай

Русия спира продажбата на чуждестранна валута до 9 септември

Продажбата на задгранична валута в Русия ще бъде спряна до 9 септември. Това заяви Руската централна банка, която е под ударите на невиждани западни наказания поради офанзивата на Москва в Украйна, съобщи Франс прес. 

Между 9 март и 9 септември 2022 година банките няма да могат да продават задгранична валута на жителите, се споделя в официалното съобщение, като се прецизира, че през този интервал обаче ще бъде позволена обмяната на задгранична валута против рубли. 

Тегленето на пари от сметките в задгранична валута в съветските банки ще бъде лимитирано до 10 000 $ до 9 септември, като останалата сума ще може да се тегли единствено в рубли по настоящия обменен курс. Каквато и да е валутата в сметката, тегленето може да става единствено в долари и единствено на касата. Всяка друга сходна интервенция ще трае няколко дни, написа Българска телеграфна агенция. 

Рублата доближи нови исторически минимуми по отношение на задграничните валути в подтекста на невижданите западни наказания против Русия, в това число против Руската централна банка и най-големите съветски банки. Вчера съветската стопанска система понесе нов тежък удар с ембаргото, оповестено от американския президент Джо Байдън за вноса на съветски нефт и газ в Съединени американски щати. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР