Продажбата на българските активи на ЧЕЗ няма да се отрази

...
Продажбата на българските активи на ЧЕЗ няма да се отрази
Коментари Харесай

Продажбата на българските активи на ЧЕЗ няма да се отрази на цените на тока

Продажбата на българските активи на ЧЕЗ няма да се отрази на цените на тока, сигурността на снабдяването или работата на сдруженията. За това беше безапелационен районният управител на ЧЕЗ за България Карел Крал:

" Цялата последна година и още преди, когато започнахме целият развой на продажбата, ние непрекъснато приказваме с нашите хора. По принцип на нас тук като управление, на чиновниците в България, няма значение кой е притежател, кой е акционер. Ние си вършим своята работа, капиталовата стратегия си върви, поддръжката на мрежата си върви. Няма никаква връзка сред продажба и цената на тока. Цената на тока се дефинира от регулатора – и Разпределение, и Електро, като краен доставчик, са разпределителни сдружения, които са лицензирани. Те ще си подават своето ценово заявление без разлика кой е притежател на акциите ".
Карел Крал отхвърли да разяснява почналите диалози на чешката компания ЧЕЗ с индийската " Индия пауър " с аргумента, че не е част от преговорния екип.

Вчера стана ясно, че с изключение на с определената за покупател на българските активи " Инерком ", се водят договаряния и с " Индия пауър ", която бе класирана на второ място при провеждането на процедурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР