Продажбата на американски системи „Пейтриът“ на Турция няма да се

...
Продажбата на американски системи „Пейтриът“ на Турция няма да се
Коментари Харесай

Кремъл не се тревожи от договорките на САЩ и Турция за ракетите Пейтриът

Продажбата на американски системи „ Пейтриът “ на Турция няма да се отрази на сделката сред Москва и Анкара за доставка на С-400. Това съобщи пред публицистите прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.
„ Това не са свързани процеси, в дадения случай ние осъществяваме сделките, които към този момент имаме с турските сътрудници. Проектът и контрактът за С-400 е в етап на реализация и ще бъде удължен “, съобщи Песков, отговаряйки на въпроси на публицисти.
По неговите думи Русия не вижда учредения да не се доверява на Турция, която е поела отговорността да не разкрива пред трети страни данни за С-400. Той разяснява по този метод изявленията на някои западни медии, позоваващи се на източници, че Турция сякаш е дала обещание на американците достъп на техния механически личен състав до съветските системи.
Песков разясни, че като предписание реализирането на военно-техническо съдействие сред Русия и други страни сигурно се съпровожда от юридически отговорности за неразкриване на избрани категории сензитивна информация, обвързвана с това съдействие. „ Такива отговорности има и турската страна. Не виждаме никакви учредения да не се доверяваме на нашите турски сътрудници “, добави представителят на Кремъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР