Прочутото парижко кафене "Ротонда" е понесло щети при пожар рано

...
Прочутото парижко кафене "Ротонда" е понесло щети при пожар рано
Коментари Харесай

Пожар избухна в прочутото парижко кафене Ротонда

Прочутото парижко кафене "Ротонда " е понесло вреди при пожар рано тази заран съгласно френски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Прокурорът на Париж удостовери, че е почнало следствие за определяне на аргументите за пожара, при който няма потърпевши.

На Нова година: Изпочупиха заведение в Габрово

Телевизия БФМ заяви, че проверяващите позволяват палеж, само че по първични данни няма удостоверение за това. Според вестник "Паризиен " пожарът избухнал към 5:00 ч сутринта на терасата на известното заведение, намиращо се в парижкия квартал Монпарнас. Усетена била миризма на бензин, строшен е и прозорец, прецизира изданието.

Сега кафене "Ротонда " би трябвало да остане затворено за няколко дни, а може и даже за седмица.

Заведението е било доста известно измежду известни писатели като Франсис Скот Фицджералд, Ърнест Хемингуей и Гъртруд Стайн при започване на 20 в. и е било място за срещи на създатели. Френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на отпразнува там изборните си резултати на първия тур на президентските избори през 2017 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР