Прочутият с борбения си характер Дженаро Гатузо разказа за здравословния

...
Прочутият с борбения си характер Дженаро Гатузо разказа за здравословния
Коментари Харесай

Гатузо разказа за заболяването си: Само луд като мен би издържал

Прочутият с борбения си темперамент Дженаро Гатузо описа за здравословния си проблем, който е забележим напоследък. Треньорът на Наполи страда от окулярна миастения гравис – автоимунно заболяване, при което отслабват мускулите, контролиращи окото и клепачите. Заради него международният първенец носи превръзка и не даваше изявленията след последните няколко мача на тима си.
„ Признавам, че през последните към 12 дни не съм на себе си – съобщи Гатузо. – Искам да се обърна към всички - изключително децата – които поглеждат в огледалото и виждат нещо, което им наподобява необичайно или не на място: животът е прекрасен, наслаждавайте му се. Момчетата от тима също страдат, виждайки ме по този начин. Наясно съм за това, само че пък съм жив. Имам това заболяване от 10 години, а в този момент е третият случай, в което то се обостря толкоз неприятно. Но ще отмине и окото ми отново ще стане обикновено. Не единствено наподобява зле, а и те кара да се чувстваш отпаднал. А и гледайки по този начин в продължение на 24 часа в действителност ти изсмуква силите. Само вманиачен човек като мен би издържал да траял да работи в такива условия. “

„ И въпреки всичко това е животът ми, а по принцип има и по-лоши неща. Знам, че някои към този момент взеха решение, че ми остава един месец живот, само че мога да ви уверя, че съм добре. Когато един ден умра, желая да е на футболния терен – мястото, на което прекарах живота си “, добави наставникът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР