Прочут бандит отмъкнал милиона от камината в Ямбол. Това е

...
Прочут бандит отмъкнал милиона от камината в Ямбол. Това е
Коментари Харесай

Прочут бандит отмъкнал милиона от камината в Ямбол

 Прочут престъпник отмъкнал милиона от камината в Ямбол. Това е известният в ъндърграунда бурагазлия Валентин Леков, заяви " Флагман ".

Както стана ясно още през вчерашния ден, когато се разбра за кражбата, предприемачът криел солидната сума в тайник в камината си. Случаят е от октомври м.г., само че става обществено прочут едвам в този момент, откакто проверяващите разплетоха целия случай, арестуваха крадеца и прокуратурата го упрекна за крупния грабеж.

Пострадалият имал съществени ползи в областта на строителството. Той построил тайник в камината, която въобще не употребявал. В него имало 750 200 лв., 50 000 евро, 7 милиона виетнамски донги и 450 бразилски реала, както и злато за още 150-160 хиляди лв.. Той не е престъпно проявен, можел да удостовери произхода на всеки извоюван лев.

Все още не е ясно от кое място Валентин Леков е знаел, че въпросният предприемач е държал толкоз пари в дома си, както и каква е връзката сред двамата.  Доказателствата против него обаче са безспорни и могат да го пратят за дълго в пандиза. Обирът на годината е оголен след отличните дейности на полицията и прокуратурата в Ямбол.

Валентин Леков е добре прочут на полицията. В досието му има цялостен поменик от закононарушения. Той е с 25 престъпни регистрации, задържан за обири, осъждан е и за документи измами. Той бе наказан на пробация по спекулация с подправени книжки.

От профила на Валентин Леков се вижда, че той е обичал охолния метод на живот. Много от фотосите му са правени в разнообразни заведения, описа БЛИЦ.

 По подигравка на ориста късметче за 2021 година, което е споделил, предсказва, че ще завоюва пари и проблемите му ще останат в предишното.

На друга фотография, оповестена на профила му, има пачки с пари - левове и валута.

Една от версиите, по които работи полицията, е обвързвана с пътешестване на Леков до Англия през лятото на предходната година. Тогава той гостува на свои другари, които работят в строителството.

Предполага се, че някой от тях е могъл да издаде тайника на ямболския предприемач и по този начин е пристигнала концепцията за обира на века.

Леков е прочут в подземния свят като апаш на дребно и автоджамбазин, само че в този момент явно е бил решил да наскчоси себе си. От сумата, до този миг са открити единствено 54 хиляди лв., както и част от златните украшения. Задържани са общо 6 лица, само че единствено Валентин Леков е упрекнат. Предстои внасяне на искане за непрекъсната мярка задържане под стража.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР