Прочетете, за да не ставате повече жертви на дезинформацията В наши

...
Прочетете, за да не ставате повече жертви на дезинформацията
В наши
Коментари Харесай

Признаци, по които да разпознаем невярна информация в интернет

Прочетете, с цел да не ставате повече жертви на дезинформацията

В наши дни достъпът до информация е толкоз елементарен. Но по какъв начин да разграничим достоверна от погрешна информация в интернет? Прочетете, с цел да разберете преди още веднъж да се почувствате като простак!

Въпросът с подправените вести и като цяло с дезинформацията е необятен и комплициран. Това е зло, което би трябвало да бъде изкоренено. Разпознаването му обаче лишава време и централизация, тъй че си коства да отделите известно време, с цел да научите по какъв начин да се предпазите от погрешна информация. Преди всичко да знаете по какъв начин да не допринасяте за разпространяването и.

Ще ви разбираем кои са главните аргументи хората да споделят погрешна информация в интернет, както съзнателно, по този начин и неумишлено, и по какъв начин да ги разпознаем. Първата стъпка към това е да осъзнаем че погрешната информация е на всички места към нас.

Умишлено разпространяване на погрешна информация в интернет

Тези, които са отдадени на оказването на въздействие върху хората, с цел да манипулират държанието им, без значение дали за търговски или незаконни цели, знаят, че има ефикасни способи да се възползват от тях. Ето по какъв начин го вършат:

  • Умишлено и изборно укриване на информация : Медиите са компании със лични идеологии. Следователно безпристрастността е отстранена и те изобразяват единствено това, което желаят. Най-добрият метод да извършите това е да предоставите вярна информация, само че съкратена.
  • Кликбейт: Този вид заглавия са една от най-разпространените форми на погрешна информация в интернет. Те молят към емоционалността на читателите с привличащи вниманието заглавия, с цел да им попречат да употребяват сериозно мислене. Един образец е реклама, която ви споделя „ Тази невероятна храна ще ви накара да отслабнете с 10 кг за една седмица “.
  • Измамна информация : Целта на този способ е посредством вас да усилят обсега на дадена погрешна информация, било то през обществени мрежи, емайли и други
  • Манипулиран комизъм: Въпреки че е правилно, че сатирата постоянно е съществувала като политическо оръжие, има разлика, когато се употребява за дезинформация. Всъщност тези, които желаят да повлияят на мнението на другите, популяризират вицове, мемета и хумористични изявления, които съзнателно включват погрешна информация .

Непреднамерено разпространяване на погрешна информация в интернет

Всичко упоменато нагоре слага читателя в ясна позиция: по какъв начин да избегнат да бъдат средството за разпространяване на погрешна информация в обществените медии, в случай че всички желаят да ги излъгват? Затова преди да споделите нещо с приятелите си първо се замислете дали то е истина или не!

Заключение

Дезинформацията, сензациите и операцията на масите постоянно са съществували. Настоящият проблем не е толкоз в съществуването му (въпреки че това е проблем), а по-скоро в това, че погрешната информация е намерила безграничен канал за разпространяване в обществените медии и като цяло в интернет. Поради тази причина, в свят, в който нашите филтри би трябвало да бъдат по едно и също време самостоятелни и разнородни, а формалното контролиране е нещо като смешка, единственият потребен инструмент е нашата лична отчетност.

Инфо: https://exploringyourmind.com/https://pixabay.com/bg

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР