Пробно в движение са пуснати 45 таксита, оборудвани със система

...
Пробно в движение са пуснати 45 таксита, оборудвани със система
Коментари Харесай

Автономни таксита вече превозват пътници в централен Китай

Пробно в придвижване са пуснати 45 таксита, оборудвани със система за самостоятелно шофиране в административния център на провинция Хунан град Чанша. Тези Apollo Robotaxis, създадени взаимно от китайския колос за изкуствен интелект Baidu и локалния производител на коли FAW Hongqi, са самостоятелни пътнически транспортни средства на равнище 4, които са способни да карат без човешка интервенция при лимитирани условия, заяви "Радио Китай ". Дължината на тестовия път на самостоятелните таксита може да доближи 50 км. до края на годината и 135 км. през първата половина на 2020 година

Baidu и две локални компании сътвориха взаимно дружество през април, с цел да оказват помощ за популяризирането на плана. Изборът на Чанша като дестинация се дължи на обстоятелството, че там има построена национална тестова зона за интелигентни свързани транспортни средства и отлична индустриална верига. Apollo Robotaxis към този момент могат да бъдат тествани от необятната общност в Чанша, като автопаркът на роботизираните таксита може да извършва редица интелигентни функционалности за независимо шофиране, в това число промяна на ленти въз основа на пътните условия, оценка на придвижването на околните транспортни средства и потребление на автоматизирано отбягване при нападателно изпреварване от други транспортни средства. С оглед на сигурността като главен приоритет, на всяко самостоятелно такси е назначен и човешки оператор, който да поеме контрола върху самостоятелната система в обстановки, които могат да повлияят на сигурността на пасажерите или самото транспортно средство.

Автономните коли се трансфораха в един от капиталовите цели Baidu през последните години. През 2017 година компанията сътвори отворена платформа Apollo, чиято цел е да координира междусекторните старания при създаването и производството на самостоятелни коли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР