Проблемите в столичния квартал Обеля са много и протестът на

...
Проблемите в столичния квартал Обеля са много и протестът на
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Проблемите в Обеля са много и протестът на гражданите е логичен

Проблемите в столичния квартал " Обеля " са доста и митингът на жителите е напълно логически. Това разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов. Той участва на митинга на живеещите в " Обеля " -1, които се събраха в пространството сред блокове 116 и 117 край към този момент изработен ров за създаване на нова жилищна постройка. Поводът за недоволството на жителите е точно следващият случай на градеж в междублоковото пространство, който отстои на по-малко от 10 метра от към този момент съществуващите жилищни здания. Калоян Паргов пое ангажимент да провежда среща на представители на протестиращите от " Обеля " с основния проектант на София Здравко Здравков. На нея всички дружно да прегледат подробния организационен проект и да обсъдят опциите за разрешаване на казуса с построяването на нова постройка в пространството сред блокове 116 и 117.

" Хората са обезпокоени от взрива на градежи в " Обеля ". По документи всичко е законно, само че опонира на публичния интерес най-много поради околните отстояния на новите здания от съществуващите към този момент блокове. Освен това, новите строителства уплътняват терените и не остава място за детски площадки и градинки, разяснява Калоян Паргов. - Наред с тези проблеми, жителите засегнаха и един извънредно значим въпрос, за който ние, общинските съветници от Българска социалистическа партия, от дълго време приказваме. Става въпрос за това, че средствата от налозите, които събира Столична община от жителите на София, са насочвани основно в централните елементи и в огромните инфраструктурни обекти. А в кварталите като " Обеля ", в които живеят две трети от софиянци, не е вложен един лев от времето на социализма. Става въпрос за поддръжка на вътрешнокварталната инфраструктура. Също и за създаване на паркинги. Защото паркирането е един от огромните проблеми, който от центъра се придвижи в крайните квартали. Навсякъде към жилищните блокове пространствата са превърнати в паркинги, в това число и зелените площи ".

Гражданите от " Обеля " -1 упорстват за създаване на още една детска градина в квартала. " Напълно основателно искане, поради обстоятелството, че броят на живеещите в София нараства с по 25-30 000 души годишно. Освен нови места в детските градини, този факт допуска още нови паркоместа, нови бройки в учебно заведение, нова натовареност на здравните заведения. Решението на всички тези проблеми лежи на плещите на Столична община. Което значи, че ръководещите в Столична община са длъжни да възнамеряват по-добре и по-целесъобразно изразходването на средствата. И да ги насочват към регионите на София, в които решаването на проблемите не търпи отсрочване. Като в " Обеля " и останалите крайни квартали ".

На митинга в " Обеля " -1 хората споделиха всичките си терзания от неудобствата в квартала и предизвикаха подписка за 7 от най-належащите за разрешаване проблеми. Хората желаят ограничение на непрекъснатото застрояване на зелените площи, като по този метод се лишават децата им от места за отдих и игра, обезпечаване на повече паркинг места за живеещите, защото поради разрастващото се строителство всеки ден понижава опцията за свободно паркиране, създаване на нови спортни и детски площадки, както и най-малко още една детска градина в " Обеля " -1, ремонт на вътрешнокварталните улици и възстановяване на инфраструктурата, повсеместен ремонт на ул. " Обелски могили ", включващ създаване на дъждоприемни шахти, тротоари и настилка, ограничение на презастрояването на квартала и цялостна инспекция на стартирания градеж в пространството сред блокове 116 и 117.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР