Проблемите с Република Северна Македония са свързани не само с

...
Проблемите с Република Северна Македония са свързани не само с
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова обсъди проблемите ни със Скопие на разговори във Франция

Проблемите с Република Северна Македония са свързани освен с предишното, само че и с езика на омразата към жители с българско съзнание, това е показала вицепрезидентът Илияна Йотова при диалог с представители на френския Сенат. Йотова е в Париж за присъединяване в международен конгрес за равенството на мъжете и дамите.

На срещата от френска страна са показали, че разчитат да се откри решение за Република Северна Македония по време на тяхното председателство на Съвета на Европейски Съюз следващата година. Вицепрезидентът Илияна Йотова пък е удостоверила, че от позицията на страната ни оттегляне не може да има.

Тя е подчертала и двойните стандарти и политически претекстове за неприемането ни в Шенген, а френските сенатори са декларирали, че поддържат страната ни.

Вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие и в формалното разкриване на Световния конгрес за равенството на мъжете и дамите. Основните тематики са битката против насилието над дами и отбрана на феминистките асоциации. Очакванията са да се поемат съответни задължения за подсилване правата на дамите.

Домакин на форума е президентът на Франция Емануел Макрон, участваха генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Чрез видеоконферентна връзка се включиха вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР