Проблемите, пред които е изправен Хънтър Байдън, единственият оцелял син

...
Проблемите, пред които е изправен Хънтър Байдън, единственият оцелял син
Коментари Харесай

Хънтър Байдън: Всичко, което трябва да знаете за скандалите около сина на президента на САЩ

Проблемите, пред които е изправен Хънтър Байдън, единственият оживял наследник на президента Джо Байдън , се натрупват и не демонстрират признаци да изчезнат.

До преди няколко месеца изглеждаше като че ли 53-годишният президентски наследник е подготвен да позволи данъчните обвинявания против него и да избегне пандиза след съглашение с прокурорите. Сега обаче той е изправен пред нови обвинявания, свързани с оръжейни покупко-продажби , споделя в собствен разбор BBC. Бизнес покупко-продажбите в Украйна и Китай на Хънтър, до момента в който татко му беше вицепрезидент по времето на Барак Обама oстават непрекъсната цел на републиканците.



Хънтър Байдън, възстановяващ се наркозависим , сега е разследван от специфичен консултант на Министерството на правораздаването за вероятно укриване на налози и се чака да му бъде повдигнато обвиняване за нарушение на закона за огнестрелните оръжия.

Републиканците в Конгреса започнаха следствие за импийчмънт на Байдън-старши, до момента в който ревизират хипотетична търговия с въздействие от неговия си н.

Междувременно персоналните му битки - от злоупотребата с алкохол и опиати до раздора в брака му - са във фокуса на медийното и общественото пространство.

И по този начин, какво би трябвало да знаете за Хънтър Байдън?

Детство, пропито с покруса

Роден в Уилмингтън, Делауеър, през 1970 година в фамилията на Джо Байдън и първата му брачна половинка Нийлия, Хънтър е единствено на две годинки когато губи майка си . През декември 1972 година, по-малко от шест седмици след избирането на татко му в Сената на Съединени американски щати, камион се вряза в фамилната кола . Инцидентът лишава живота на майка му и сестра му Наоми, а момченцето е със строшен череп. Баща му поставя клетва до болничното му легло .

 
2 days after his wife & daughter died in a car crash & his 2 boys were injured in same crash, Joe Biden thought it was a good idea to roll a podium in, take off the hospital issued gowns the boys had on & put dress clothes on them so he could exploit them while taking oath...WOW
— Suzie_Bafoozie (@Suzie_Bafoozie)
По-късно Хънтър учи в Джорджтаунския университет и Юридическия факултет на Йейл. Между двете си обучение той се причислява към Йезуитския доброволчески корпус, католическа група, която служи на маргинализирани общности. Там той среща първата си брачна половинка Катлийн Бюле , юрист. Женят се през 1993 година и им се раждат три деца - Наоми, Финеган и Мейзи, само че двойката се разделя през 2017 година



„ Тъмнината “ на пристрастяването

Баща му е въздържател, само че Хънтър стартира да пие като младеж, а като студент стартират и злоупотребите с кокаин . Президентският наследник няколко пъти е влизал и излизал от рехабилитация. През 2013 година се записа в запаса на Военноморски сили на Съединени американски щати и поставя клетва пред татко си - тогава вицепрезидент - на гала в Белия дом.

Но още в първия му ден във военноморската база той дава позитивна проба за кокаин и е освободен.

Според New Yorker той пиел доста тежко гибелта на по-големия си брат Бо от рак на мозъка през 2015 година В този интервал той се затваря вкъщи си и излиза от къщата единствено с цел да си купи водка.

„ Той и Бо бяха едно “, показа щерка му Наоми в Twitter.  " Едно сърце, една душа, един разум. "
 
 Хънтър Байдън Guliver/Getty Images

По време на развода, някогашната му жена упреква Хънтър, че е харчил големи суми за личните си ползи (включително опиати, алкохол, проститутки, стриптийз клубове и дарове за дами , с които има полови отношения). В същото време оставял фамилията без средства да заплаща даже сметките си.



ДНК тест през 2019 година откри, че той е „ биологичен и легален татко “ на дете , родено от Лундън Алексис Робъртс, екзотична танцьорка от Арканзас . Хънтър твърди, че няма „ никакъв спомен “ за срещата им в записките си, само че към днешна дата е признал бащинство и заплаща прехрана на детето.

Никой от семейство Байдън обаче не познава 4-годишното дете. На фона на акция за медиен напън президентът Байдън неотдавна беше заставен да признае седмото си внуче .

Дори преди завършването на брака му, Хънтър влезе стартира връзка с вдовицата на брат си , Хали Байдън. В продължение на към две години те се свързваха от споделената и „ доста характерна тъга “ от загубата, споделя той пред New Yorker.
 
 Хънтър Байдън Guliver/Getty Images

Два месеца след довеждане докрай на рехабилитация през 2018 година Хънтър си купува револвер . Според New York Times той злокобно споделил на фамилен другар: „ Знам, че всички смятате, че неверният брат е починал “. Във формуляра за заявление за огнестрелно оръжие, той подава неверни данни, че не е употребявал опиати по това време - закононарушение, за което в този момент е изправен пред престъпни обвинявания.



Хали намерила оръжието в колата му и от боязън, че той може да се нарани с него, го хвърлила в кофа зад хранителен магазин . „ Приятелската “ разлъка сред двамата става през 2019 година, по-малко от седмица откакто татко му започва кандидатурата си за президент .

Само седмици по-късно Хънтър се дами за южноафриканската режисьорка Мелиса Коен след вихрен шестдневен романс, с която към днешна дата имат един наследник. През последните години той се обърна към рисуването като форма на терапия, споделяйки, че то " го държи надалеч от хора и места, на които не би трябвало да бъде ".

Но продажбите на негови творби на изкуството - по 500 000 $ на парче - сътвориха етична алтернатива за Белия дом на Байдън. Президентът е защитавал сина си неведнъж , най-много по време на президентски спор през 2020 година

След като Тръмп се заяде с проблемите на Хънтър, Байдън отговори: „ Синът ми като доста хора имаше проблем с опиатите. Той го оправи и работи върху това, а аз се гордея със сина си. “

Смесване на фамилията и бизнеса
 
 Хънтър Байдън Guliver/Getty Images

След като приключва Йейл, Хънтър работи в MBNA America, банкова холдингова компания със седалище в Делауеър и по-късно добита от Bank of America.

Близките връзки на Джо Байдън с банката - един от най-големите работодатели в Делауеър и водещ участник в политическите му акции - му завоюваха неподходящото название " сенаторът от MBNA ". Докато Хънтър беше нараснал в сан на изпълнителен вицепрезидент, Джо прокара през Сената законодателство за промяна в банкрута, удобно за MBNA.

В началото на 2000-те, до момента в който към момента получава консултантски възнаграждения от банката, Хънтър открива лобистка процедура във Вашингтон . През 2006 година, когато тогавашният сенатор Байдън би трябвало да поеме още веднъж председателството на комисията по външни връзки на Сената, Хънтър и техен родственик вършат злощастна покупка на група от хедж фондове.

Техният мандат в Paradigm Global Advisors продължи по време на кандидатурата на Джо Байдън за президент през 2008 година и избора му за вицепрезидент на президента Барак Обама. През това врем е фондът е обвързван с няколко хипотетични измамници , в това число финансист от Тексас, наказан за ръководство на една от най-големите схеми на Понци в историята на Съединени американски щати. Семейство Байдън отхвърля каквото и да е нарушаване, а през 2010 година те унищожават фонда и връщат парите на вложителите.

Китай и Украйна

През последните години се направи доста за задграничните бизнес ползи на Хънтър, до момента в който татко му беше вицепрезидент.  През 2013 година той заема място в управителния съвет на BHR, китайска частна капиталова компания - първо като неплатен член, а по-късно притежаващ 10% дял от капитала във фонда.

Компанията е записана в Шанхай по-малко от две седмици, откакто Хънтър отлетя с татко си на публично вицепрезидентско пътешестване до Китай и се срещна с основния изпълнителен шеф на BHR, само че единствено за „ чаша кафе “, сподели по-късно първият наследник. След като татко му напусна поста през 2017 година, Хънтър си партнира с китайския петролен магнат Ye Jianming по план за природен газ в Луизиана. Сделката се проваля, след кат о Йе беше арестуван от китайските управляващи по обвинявания в корупция и след това изчезна.

Сделките на Хънтър в Украйна провокираха още повече несъгласия, като се има поради, че татко му беше основният човек на администрацията на Обама за връзките сред Съединени американски щати и Киев. През 2014 година той се причисли към борда на украинска енергийна компания Burisma Holdings, където са му платени и 1,2 милиона $ (£943 000) годишно .

Като част от акция за битка с корупцията, вицепрезидентът Байдън по това време се афишира за свалянето на основния прокурор на страната Виктор Шокин. Шокин беше отхвърлен от Народното събрание през 2016 година, само че критиците настояват, че прокурорът е изгубил работата си единствено тъй като е разследвал Burisma .

Финалните линии идват от преносим компютър, зарязан от Хънтър в сервиз в Делауеър , където имало " долнопробно наличие " на твърдия му диск също заемат видно място в президентската акция през 2020 година Екипът на Байдън твърдеше по това време, че това е „ клеветническа акция “, проектирана от съветска дезинформация , само че твърдият диск от този момент е заверен от американските медии и иззет от ФБР.

Анализът на наличието му даде доказателство за големите доходи на Хънтър от работата му в Китай и Украйна , както и доказателства за подхранваните от алкохола и опиатите му завършения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР