Проблемите по пътищата у нас са наслагвани с години и

...
Проблемите по пътищата у нас са наслагвани с години и
Коментари Харесай

Какво да правим с убийците на пътя? Експерти търсят варианти

Проблемите по пътищата у нас са наслагвани с години и е основано чувство на безотговорност за това, че каквото и да направиш на пътя, то ще ти се размине, тъй като или санкциите са прекомерно дребни или може да платиш на някого. Това заяви пред Българска национална телевизия Димитър Илиев - заместник-председател на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ - във връзка тежката злополука в София, която раздруса обществеността.

Хората стават регулярни извършители и губят връзка с действителния живот, предизвести той.

Призова да се създадат оферти за промени в законодателството, които действително да допринесат. Очаква поддръжка и от обществото - да се снимат извършители, да се рапортуват незабавно. " Това са хора убийци, държанието им е рисково. Обществото би трябвало да вземе в ръце казусът, тъй като е публичен ", сподели Димитър Илиев.

Припомни, че за 11 дни са хванати над 1000 водачи с превишена скорост.

Според Илиев трагичният случай би трябвало да се трансформира в знаков за публичната нетърпимост за сходно държание. Близките на този човек са го виждали, че кара бързо и кара без брошура, без удостоверение, с подправени номера и не са алармирали.

Илиев съобщи, че при тези хора има незаконно мислене и попита какъв брой още такива има на пътя.

Автомобилният играч Румен Дунев също е уверен, че като общество би трябвало да се противопоставим на безнаказаността на пътя.

Попита какво би направил този човек, в случай че е в Германия да вземем за пример.

Много е значимо да се одобри новият закон за придвижване по пътищата, който повече от 12 години се търкаля и няма политическа воля да бъде признат, сподели Дунев.

Предложенията за събираемост на санкциите ще сътвори възприятие на хората, че те няма да останат безнаказани. Призова за отнемане на независимост при нарушавания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР