Проблемите на финансовата политика на Европейския съюз ще се задълбочат,

...
Проблемите на финансовата политика на Европейския съюз ще се задълбочат,
Коментари Харесай

Володин: Проблемите на финансовата политика на Европейския съюз може да доведат до връщане на държавите към национални валути

Проблемите на финансовата политика на Европейския съюз ще се задълбочат, което може да докара до намаляване на еврото и връщане на страните към национални валути. Това написа ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал в Telegram.

„ Еврозоната, която се конкурира с $, отслабва. По-скъпите американски запаси се постановат на Европа. Всички тези проблеми ще се задълбочат. Което може да провокира рецесия в Европейския съюз, вследствие на намаляване на еврото. и евентуално даже връщане към националните валути “, сподели още Володин.

Според него през днешния ден Съединени американски щати " не бързат да оказват помощ на европейските страни ", тъй като " тази обстановка е от изгода за тях ". Володин напомни, че по-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че доларът ще се увеличи до 200 рубли за $, само че през днешния ден цената на един $ в Русия е 52 рубли, а на еврото - 55 рубли. „ Рублата е подкрепена от действителни артикули и запаси – неща, без които не можете да живеете в актуалния свят. Следователно националната ни валута се ускорява “, акцентира Володин.

В същото време, добави той, обстановката с еврото е друга. „ Европейският съюз е привикнал да живее в задължения, които са достигнали сериозно равнище за редица европейски страни “, означи ръководителят на Държавната дума. По-специално той цитира образеца с Гърция, където дългът доближава 185,4% от Брутният вътрешен продукт, Италия (150,56% от БВП), Португалия, чийто дълг е 121,64% от Брутният вътрешен продукт, и Испания (116,38% от БВП). БВП) и Франция (112,58% от БВП).

„ По-рано богатите страни от Европейския съюз (ЕС) можеха да оказват помощ на по-бедните европейски съседи. Сега те самите имат проблеми. Германия и другите северноевропейски страни, които преди седем години извадиха Гърция от банкрут, през днешния ден надали ще могат да оказват помощ.. През това време обстановката единствено се влоши”, акцентира Володин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР