Проблеми в семейството или проблеми с някой преподавател би могло

...
Проблеми в семейството или проблеми с някой преподавател би могло
Коментари Харесай

Експерт: Днешните деца са много чувствителни и имат нужда да бъдат разбрани

Проблеми в фамилията или проблеми с някой учител би могло да докара детето до нападателно държание. Същото се случва в случай че детето не се усеща разбрано и не получава задоволително внимание. Това сподели за Радио " Фокус " – Пирин психологът Бисера Борисова. По думите ѝ днешното потомство деца са доста чувствителни.
„ Новото потомство са доста чувствителни, имат потребност да бъдат разбрани и да бъдат изслушани. Нужно е децата да усещат поддръжка и обич. Тогава нещата вървят и експанзията отстъпва място пред едно по-позитивно и по-здравословно държание “, изясни психологът Бисера Борисова.
По думите ѝ не може да се каже дали момчетата или девойките са по-склонни да демонстрират експанзия, само че се следи наклонност в последните години към повишаване на агресивното държание при девойките.
Според нея една от главните аргументи за увеличението на експанзията измежду децата е претоварването им с прекомерно доста информация, която не е обвързвана единствено с учебно заведение, само че и с много време, прекарано пред таблетите и компютрите. Доста от игрите, които са предопределени за деца, излъчват експанзия.
„ Тази цялата изтощеност води до едно нервно и психологично напрежение, което много постоянно се излива в пространството като нападателна реакция ", сподели още Борисова. По думите ѝ филмите, които децата гледат и това, което следят на улицата, рефлектира върху тях.
" Дори възрастните са много нападателни в последно време, а децата са като попивателна гъба и повтарят това, което виждат като модел на държание “, изясни Бисера Борисова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР