Проблеми с водоснабдяването изкараха на пореден протест жители на община

...
Проблеми с водоснабдяването изкараха на пореден протест жители на община
Коментари Харесай

Жители на две села в Добричко излязоха на протест заради безводие

Проблеми с водоснабдяването изкараха на следващ митинг поданици на община Добричка. Десетки хора от селата Хитово и Алцек показаха недоволството си от систематичната липса на вода и от ниското й налягане, когато я има.

Причината за митинги на жителите на община Добричка постоянно е една и съща, сменят се единствено популацията места. Т ози път поради проблемите си с водоснабдяването се събраха хората от селата Хитово и Алцек, като в последното вода няма от 26-и декември.

Потърпевшите към този момент са изгубили самообладание и са извънредно недоволни от изискванията, при които им се постанова да живеят.

Кметският наместник на село Хитово Иванка Георгиева не съумя заради заболяване да участва на митинга.

В диалог с нея по телефона тя показа, че в Хитово главният проблем е с ниското налягане по основната улица, която е ситуирана в по-високата част на обитаемото място.

По думите й това е от към 2 години, неведнъж са се обръщали за помощ към ВиК сдружението и както тя показа, щом се оплачем, подвигат налягането за няколко дни и след това казусът се връща. Ниското налягане, което не разрешава осъществяването на обикновени битови потребности като пране и къпане, визира към 15 семейства. За благополучие, споделя още Иванка Георгиева детска градина нямаме, а учебното заведение е по-ниско в селото и там налягане има.

От ВиК сдружението в Добрич излязоха с позиция пред медиите, че след постъпил сигнал при тях за проблем с водоснабдяването са подхванали дейности по проучване на трасето на захранващия тръбопровод от Помпена станция Воднянци в посока водоем, захранващ и село Хитово. Подменена е една от мощно амортизираните елементи от този тръбопровод, което би трябвало да спомогне за естественото водоснабдяване и в двете обитаеми места.

Проблемите с водоснабдяването в община Добричка са хронични, съобщи и ръководителят на Общинския съвет Ердинч Хаджиев, пристигнал да поддържа недоволството на хората.

" Докато не се обезпечат средства за подмяната на тръбите, които са полагани през 50-те години на предишния век, няма да спрат и митингите на хората, тъй като проблемите единствено се задълбочават ", показа още той. Откъде обаче ще дойдат тези пари, в случай че и водното сдружение едвам съумява да се оправи даже със сметките си за електрическа енергия остава въпрос без отговор, най-малко към този момент.
 Какво още споделят те и по какъв начин се оправят в тази обстановка чуйте в репортажа на кореспондента ни в Добрич Мая Щърбанова:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР