Проблеми с парното, изгоряла крушка в банята, смяна на батерии.

...
Проблеми с парното, изгоряла крушка в банята, смяна на батерии.
Коментари Харесай

Палавници! Баби викали линейки за изгорели крушки и смяна на батерии 

Проблеми с парното, изгоряла крушка в банята, промяна на акумулатори. Това са дребна част от адресите, които екипите на столичната Спешна помощ са посетили през миналата година. В множеството случаи с сходни проблеми се обръщат възрастни и самотни хора. По телефона те подават лъжлива информация на диспечерите. Казват, че имат доста високо кръвно, че се усещат доста зле и даже, че умират. Когато колата за спешна помощ дойде на адреса обаче, медиците се натъкват на напълно друга картина.,пише Ретро бг

За доста хора това евентуално са куриозни случаи, само че за нас не са, тъй като работата на незабавните екипи е доста сериозна, виновна и тези сигнали са обидни “, разяснява Катя Сунгарска – представител на Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) в София.

Примерите за сходни сигнали не са единици и звучат повече от неуместно. Така да вземем за пример стара пациентка подава сигнал, че незабавно се нуждае от незабавна помощ. Когато екипът идва на място, намира жена на възраст сред 60 и 70 години, която е във очевидно положително положение. На лекаря тя обяснила: „ Извиках ви, тъй като вие несъмнено имате принадлежности и да ми обезвъздушите парното, тъй като ми е доста студено “. Друг сходен случай още веднъж с възрастен е жена, която подала сигнал, че е с кръвно 220 на 190. Когато екипът дошъл, се оказало, че кръвното на бабата е обикновено. Тя обаче ги очаквала с апарата си, който бил с извадени акумулатори. На медиците дамата умерено обяснила, че не може да си смени батериите, а би трябвало постоянно да си мери кръвното и била доста обезпокоена, по тази причина ги повикала. На различен адрес пък лекарка от Спешна помощ била помолена да смени крушката в банята.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР