Проблемен е въпросът с , защото при , които са

...
Проблемен е въпросът с , защото при , които са
Коментари Харесай

За Любомир Дацов влизането ни в еврозоната е сложно при сегашните политики

" Проблемен е въпросът с, тъй като при, които са утвърдени законодателно , при, които са взети, това е проекция на това, които излиза за идващите години. Който пристигна и сформира държавно управление, би трябвало да вземе своите политически решения и да поправя данните в тази посока. ".

Това съобщи пред БНР Любомир Дацов, член на Фискалния съвет на България и някогашен заместник-министър на финансите в държавните управления на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станиш ев.

Изправени сме пред предизвикването есента Европейска комисия, когато преглежда данните за България, да каже, че ще . Тогава желаеме или не, и строга стратегия за икономии, изясни финансистът. 
 Гасенето на инфлация с наливане на пари води до по-голям недостиг, съгласно Владислав Горанов
Гасенето на инфлация с наливане на пари води до по-голям недостиг, съгласно Владислав Горанов

Няма стабилно финансиране за нарастването на пенсиите, счита той

Изнесените калкулации на Министерството на финансите са правилни , акцентира Дацов.

" Ако политиката на обещания за изпреварващо повишаване на приходи и разноски, които няма по какъв начин по-късно да ги върнем, се задържи, ще има няколко казуса . Първо - рано или късно ще стартират да се вършат дефицити, която страната не може да си разреши, и това внезапно ще усили дълга. Стабилността, която години наред беше защитавана, ще бъде нарушена. Това има и политически последици, освен стопански , тъй като, когато разклатиш стабилността на обществените финанси и на бюджета, това се отразява върху частните вложения, държанието на частните бизнесмени ", изясни финансистът. 
 Иван Шишков увери, че ще бъде платено за огромните инфраструктурни обекти
Иван Шишков увери, че ще бъде платено за огромните инфраструктурни обекти

В АПИ има планувани пари за съществени поправки, а няма планове за тях

Според финансиста Дацов някогашният финансов министър Асен Василев " си играе " с неизпълнението на финансовите разноски . Той изясни, че заложените за задачата пари са 8 ,257 милиарда лв. за тази година. Максимумът, който ще бъде изпълнен, ще отиде към 4,5 милиарда лв. , счита той.

" В момента осъществяването на финансовите разноски е 2 милиарда лв. . Само досега има 6 милиарда лв. спестявания, които ще бъдат понижени до 4 милиарда Оттам идва превишението в бюджета сега и грешката... Много рядко има държавно управление, което 5 пъти да прави прогноза и 5 пъти да не я улучва и да е ужасно друга ", изясни Дацов.

Проблемът не е в приходната част на бюджета, а в разходната, акцентира той и изясни, че са поети отговорности за бъдещи интервали.

Неговата прогноза е, че всички облекчения и данъчни понижения, които бяха направени от кабинета " Петков " ще бъдат изчистени и част от финансовите разноски ще бъдат пожертвани първи, както и част от обществени стратегии, индексирането на работните заплати ще бъдат " изпилени " оптимално.

Около 4-5 милиарда лв. ще бъдат открити от тези съвкупни ограничения, сподели Дацов.

По време на държавното управление на Кирил Петков няма данни да са се нараснали данъчните доходи, сподели Дацов и посочи, че разликите с предишни интервали са поради инфлацията . " 20 месеца обратно няма никаква разлика в събираемостта на налозите, с изключение на инфлационната ", изясни Любомир Дацов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР