Проблемът с прозрачността в отношенията с държавната и общинската администрация

...
Проблемът с прозрачността в отношенията с държавната и общинската администрация
Коментари Харесай

Мълчанието на чиновниците: за трамваи, застрояване и концесии на плажове

Проблемът с прозрачността в връзките с държавната и общинската администрация от дълго време е голяма тематика за България – само че много скрита. За страдание, и в тази сфера по-скоро приказваме за чувство, тъй като съгласно годишния отчет за положението на администрацията в България през 2018 година единствено 62-ма служители не са изпълнили отговорностите си по този начин, че да дават отговор на условията.
Точно поради тази статистика, Actualno.com започва нова поредност от материали - " Мълчанието на служителите ". В днешния материал ще посочим на кои въпроси не ни дават отговор от Столична община и Министерството на туризма – в последователен ред обратно във времето.
На 3 юли, 2019 година избухна скандал с трамваите в София. Неправителствената организация " Спаси София " сигнализира, че 2 от новите нископодови трамваи PESA се употребяват за аварийни елементи, тъй като Столична община (СО) не е планувала средства за поддържка и ремонт при пазаруването им. Следствен отдел към окръжна прокуратура отхвърли, като разгласи, че 23 от 25 трамвая се движат, само че " Спаси София " споделя, че в придвижване са 19. На 03.07.2019 Actualno.com помоли Столична община да покаже пътните листове на трамваите и по-конкретно на този от фотосите на " Спаси София ", с цел да се види по кое време се е движело транспортното средство. Попитахме и за какво е изваден бордовият му компютър, което се вижда на фотографията, откакто в формалното пояснение на Следствен отдел към окръжна прокуратура се твърди, че е свалена единствено маска от предната част, с цел да бъде поставена на различен, аварирал трамвай PESA. До този миг (05.07.2019) нямаме отговор.
По-стар случай, от 26 юни, 2019 година, касае следващият случай на застрояване в София – в квартал " Гоце Делчев ". В публични общински документи Actualno.com се натъкна на съществено разминаване във версиите кой носи виновност сега да има заплаха да стартира да се подвига нова постройка в следващата софийска градинка – при блоковете 253 и 254а в " Гоце Делчев ". Попитахме госпожа Фандъкова за какво в нейната тъжба против де факто разрешението да се строи, обещано от някогашния основен проектант на София Петър Диков, написа, че планът не е координиран със " Софийска вода ", а в неговото позволение написа, че е координиран? Попитахме и дали ще бъде сезирана прокуратурата, в случай че госпожа Фандъкова счита, че арх. Диков е фалшифицирал формален документ и дали в действителност, съгласно госпожа Фандъкова, грешката е при проектант Диков или може да е в подадената от нея тъжба? До този миг (05.07.2019) нямаме отговор.
Министерство на туризма
Със сигурност Actualno.com не се и надява на отговор на сложени въпроси към министъра на туризма Николина Ангелкова на формалния имейл на министерството. Въпросите бяха изпратени на 03.06.2019, два са и касаят невероятната неразбория с даването на концесия на три черноморски плажа, персонално написана от Ангелкова. Вижте в този материал каква е цялостната неразбория. Въпросите ни бяха дали това е станало по метода " без да желая, подписвам каквото ми даде секретарката " или не, както и дали има заведени правосъдни искове поради случилото се.
Междувременно във Фейсбук тематиката с туризма на Черноморието ни продължава. Поредният образец е със фотоси от Поморие, за които се твърди, че са направени преди час.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР