Проблемът с противодействието на вируса е, че започнаха импровизации. Всъщност

...
Проблемът с противодействието на вируса е, че започнаха импровизации. Всъщност
Коментари Харесай

Проф. Димитър Димитров: Когато министър се нагърби с ролята на експерт, започват импровизациите

Проблемът с противодействието на вируса е, че започнаха импровизации. Всъщност той е общ и много остарял. Няма поредност в потребление на експертизата. Имаме разнообразни типове структури – КСНС при президента, Съвет за сигурност към Министерски съвет, само че те са политически, а не експертни препоръки. Едното ведомство не знае какво става в другото и като се съберат, не са ефикасни. Когато министър се нагърби с ролята на специалист номер 1 в защитата или вътрешните работи, тогава стартират импровизациите.

Това сподели в изявление за „ Студио Банкеръ “ специалистът по национална сигурност проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС.

Вижте цялото изявление с проф. Димитър Димитров тук:

В изявлението проф. Димитър Димитров сподели още:

Ако няма добра организация, колкото и пари да има, те потъват. Всичко трябваше да се случва по-навреме. И по опция без несъгласията по отношение на медикаменти, режими, носене на маски. Всичко това издава проблеми на по-дълбоко равнище. И рикошира в националната сигурност – без да пукне пушка, без тероризъм или външна експанзия се дават доста жертви.

Хората си показват корупцията на дребно – жилища, коли, командировки. А в случай че този модел продължи, ние ще загубим милиарди. Например от Зелената договорка. Или от това, което би трябвало да създадем в региона на защитата и националната сигурност. Или в опазването на здравето, където се приказва за бездънната каца на публичните поръчки. Обществото или няма рецептори, или се е примирило.

Кризите си наподобяват. Има потребност от по-добра съгласуваност сред институциите и експертен център, който да мисли стратегически и решенията да не се взимат от през днешния ден за на следващия ден. Големият проблем е информационен и по-късно учредителен.

Завършващите УНСС имат много добра вероятност, следим тяхното развиване и не виждаме всеобщи процеси на миграция, както при лекарите и програмистите, да вземем за пример. Нашите студенти са обучавани за развиване тук и си намират добра работа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР