Проблемът с осигуряването на кадри в туризма продължава да е

...
Проблемът с осигуряването на кадри в туризма продължава да е
Коментари Харесай

Проблемът с осигуряването на кадри в туризма продължава да е тежък за Варна

Проблемът с обезпечаването на фрагменти в туризма продължава да е тежък. Това оповестиха през днешния ден от Регионална работа по заетостта във Варна по време на заседание на публичния и съвещателен съвет по туризъм, съобщи кореспондент на Varna24.bg .  

Обявените от бранша работни места са над 900, като досега са заети 200. Очаква се в курортите работа да стартират още украински бежанци, след старта от понеделник на програмата " Солидарност ", финансирана от Европейски Съюз. По нея за 3 месеца работодатели ще получават минималната работна заплата, осигуровките и 356 лева за квартира за всеки нает човек с краткотраен статут на протекция, а за още 3 месеца страната ще превежда осигуровките.

По време на съвещанието стана ясно още, че сезонът във Варна ще мине под знака на два юбилея - 65 година от основаването на курорта Златни пясъци и 50 година от откриването на най-старото обработено злато в света.

" То е благосъстояние, което туристите жадуват да видят и би трябвало да се възползваме от промоцията му пред света ", разяснява зам.кметът Коста Базитов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР