Проблемът с нуждаещите се от белодробни трансплантации у нас още

...
Проблемът с нуждаещите се от белодробни трансплантации у нас още
Коментари Харесай

Още не е решен проблемът с белодробните трансплантации на български пациенти

Проблемът с нуждаещите се от белодробни трансплантации у нас още не е решен, само че се поставят всички старания за това, стана ясно след следващия митинг на пациентите пред здравно министерство.

У нас сходни интервенции не се правят, а през предходната година изтече договорът сред българските управляващи и австрийската клиника, към която се насочваха българите за белодробни трансплантации. Той не е възобновен поради неуредени връзки сред България и Евротрансплант - донорската мрежа, която е медиатор и поръчител при сходни контракти. 16 души се нуждаят от сходно лекуване сега, написа в. " Сега ".
" Болниците " Света Екатерина " и " Лозенец “ приготвят план-проект за съдействие сред тях и трансплантационния център в Есен, Германия. На базата на този контракт, който е належащо изискване по разпоредбите на Евротрансплант, българските жители, нуждаещи се от белодробна трансплантация, ще получат опция да бъдат вписвани в листата на Евротрансплант и да им бъде оказвано нужното лекуване от експерти на немския трансплантационен център " , оповестиха от здравното министерство през вчерашния ден.
След като е подготвен план-проектът, ще бъде подписан контракт сред Изпълнителната организация по трансплантация, борда на Евротрансплант и клиниката в Есен.
" В най-скоро време се чака да бъде направен план-проектът сред българските трансплантационни центрове и клиниката в Есен. Три седмици лиши работата по подготовката му и в границите на утрешния ден ще получим противоположна връзка за напредъка по него от трансплантационния център в Есен “, съобщи през вчерашния ден пред пациентите шефът на организацията по трансплантации Марияна Симеонова.
Документите на трима пациенти към този момент са изпратени в Есен и " незабавно след подписването на контракта същите ще бъдат прегледани ". Подписването на контракта ще даде и опция наши експерти да бъдат обучавани от немските си сътрудници, което пък ще помогне и в България да стартират да се правят белодробни трансплантации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР