Проблемът с недостига на лекарства е проблем, който засяга всички

...
Проблемът с недостига на лекарства е проблем, който засяга всички
Коментари Харесай

Проблемът с недостига на лекарства бил в целия ЕС

Проблемът с дефицита на медикаменти е проблем, който визира всички страни в Европейски Съюз. Предстоящата доставка на лекарства за декември и януари е отсрочена за февруари, а по последна информация - за март. С преразпределяне на количества от словенския пазар предпочитано е направено освобождение от производителя на партидите и са ориентирани към търговците.

Това съобщи шефът на Изпълнителна организация по медикаментите Богдан Кирилов пред БиТиВи.

Проверките са част от настоящия надзор на организацията и всеки месец се правят инспекции в аптеките за медикаментите, изясни Кирилов. През декември и януари организацията е направила инспекция на 60 търговци на едро и дребно, като са открити при пет търговци нарушавания за неподаване на данни в електронната система. Санкциите са в размер сред 15-30 000 лв.. При двама от търговците на дребно били открити спомагателни нарушавания.

По думите на Кирилов е значимо пациентите да са осведомени и да има дейна полемика с медицинските експерти. През януари месец особено за антибиотиците са доставени близо 200 000 опаковки от разнообразни лекарствени артикули. Част от фирмите съумели да обезпечат в допълнение количество, с които да се покрият неналичията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР