Проблемът с жълтите павета стана пословичен. Ясно е, че пак

...
Проблемът с жълтите павета стана пословичен. Ясно е, че пак
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Проблемът с жълтите павета е от некадърност!

Проблемът с жълтите павета стана легендарен. Ясно е, че отново ще има ремонт на ремонта, само че къде е заровено кучето? Оказва се, че всичко е заради несръчност и непросветеност. А всичко това, като се съчетае с безхаберие, нещата получават към този момент разнообразни размери.

Оказа се, че компанията строител не е подсигурила избран вид павета, които са нужни за рамката, която да ги оформи по верен метод.



Строителите, които множеството са от малцинствата, не са отговорни, тъй като са безсилни да ги подредят в вярна геометрия, защото целият паваж стартира и приключва точно с такива павета - изчезналите.

Правилното нареждане стартира от ъглите, където четири такива павета вършат " легло " на първото общоприетоо паве. И оттова нататък всичко става от единствено себе си, става елементарно.



Големият изчезнал детайл

А в средата паветата се засичат под формата на " рибена кост ". На всички към този момент е ясно, че компанията " Трейс " не е осигурила такива павета, като нужните, само че за сметка на това е взела парите за ремонта без нужната подготовка.

Проучване на Lupa.bg демонстрира, че все по-трудно се намират майстори, които да подреждат павета, а настрана дренажът, който се слага под настилката, е нищожен и фалшив. Това е и повода да се получават дупки още първоначално след стартирането на трасетата в употреба, а след това изпълнителите да се жалват, че потокът от коли бил прекомерно огромен и всякакви такива безумия, на които е 10-годишно дете няма да повярва. Но пък самите те си имат вяра!

Такъв е и образецът със столичния бул. " Цар Борис III ", чиято дясна лента и в двете направления на придвижване наподобява на лунен пейзаж, а при придвижване с по-голяма скорост може да ви помогне да ви паднат пломбите в устата. Ремонтът беше изработен преди много години, а ситуацията е много отчайващо. Окаяно в този момент е и положението на жълтите павета в центъра.



За без пари - толкоз! Или по-точно - за окрадени пари и спестени материали.

Бърза информация от извадка от публикация в сп. " Сердика " от 1940 година, касаеща типовете пътна настилка в София и по какъв начин се поставя тя, демонстрира нещо, от което всеки може да си направи извода дали са спазени условията:

" 3. Керамичен паваж: използваните за този тип паваж съвършенно верни паралелопипедни блокчета от неестествен камък (фабрично пресувана печена глина) имат размери: ширина 10-5 см, височина 8 см и дължина 21 см. Реденето им става върху слой пясък над бетонова основа в безусловно верни, перпендикулярни или наведени под 45° към бордюрите редове, със залени с асфалт междини (фуги).



Керамичният паваж е първокласна настилка, която чудесно устоя приблизително тежко придвижване. Той съчетава всички качества на една идеална улична настилка: отличен аспект, ненадмината продължителност, задоволителна неравност, придвижване без разтърсвания, огромна хигиеничност — елементарно разчистване и недостъп на водите до основата.

Единственият минус на керамичния паваж у нас е, че строителните материали се доставят от странство, и това покачва неколкократно цената му спрямо тази на другите настилки. Трябва да се съжалява, че макар опитите, до момента в България не е реализирано производство на доброкачествени керамични павета ".

Lupa.bg азкри още един факт - мината, от която са създадени паветата, от дълго време е с привършен запас. От преди десетилетия. Нови няма, няма и да има.

Ясно е, че някой, само че той би трябвало в действителност да е способен по тематиката, да излезе и да изясни на неверните данъкоплатци за реденето на паветата, които очевидно не са подредени както би трябвало. А хората чакат парите които дават, да се ръководят от способени хора, а точно Столична община. Управлението включва техническо задание за ремонта и следващ надзор на същия. Очевидно, нито едното, нито другото е направено.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР